Έλεος! Φτάνει το «δούλεμα» με τη Siemens

Πανηγυρίζουν βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης επειδή φαίνεται να καταλήγουν σε κοινό κείμενο «πραγματικών περιστατικών» για τη Siemens. Έλεος πια! Ποιον δουλεύετε, αφού τα όποια «αδικήματα» έχουν παραγραφεί;

Έλεος! Φτάνει το «δούλεμα» με τη Siemens
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Την ίδια ώρα όπου το κοινό περί δικαίου αίσθημα παραμένει ανικανοποίητο, όχι μόνον με την υπόθεση της Siemens αλλά συνολικά με τη διαλεύκανση των καταγγελιών περί διαφθοράς και «βρόμικου πολιτικού χρήματος» που τόσα χρόνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα, σχεδόν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εμφανίζεται να πανηγυρίζει επειδή κατά τα φαινόμενα θα υπάρξει διακομματική συμφωνία, πλην ΚΚΕ, ως προς το κείμενο που θα αποτυπώνει τα «πραγματικά περιστατικά» της υπόθεσης αυτής.

Έ, και;

Το κείμενο αυτό βρίθει «αστερίσκων» και επισημάνσεων εκ μέρους βουλευτών, ενώ σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση αυτών των περιστατικών και τον καταλογισμό ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα και πάλι αναμένεται να υπάρξουν διαφορετικά πορίσματα εκ μέρους των κομμάτων ή και «συμψηφισμός».

Όλα αυτά, δε, ενώ στο λεγόμενο κείμενο των «πραγματικών περιστατικών» κανένα νέο στοιχείο δεν αποκαλύπτεται, παρά τις πολύμηνες εργασίες της επιτροπής, και πολύ σημαντικότερα ο κύριος όγκος των όποιων αδικημάτων, ως γνωστόν, έχει παραγραφεί, ακριβώς όπως συνέβη και στην υπόθεση του Βατοπαιδίου…

Άρα «μηδέν εις το πηλίκον»… Προς τι ο κόπος, τα χρήματα που δαπανήσατε και οι πανηγυρισμοί;

Για την ακρίβεια, οποιαδήποτε πράξη έχει τελεστεί προ των εκλογών του 2007 ή ακριβέστερα με το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο του ιδίου έτους, θεωρείται παραγραφείσα, αφήνοντας έτσι -ίσως- μόνον την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας «C4I» που είχε χρησιμοποιηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και η επίσημη «παραλαβή» του έγινε χρόνια αργότερα από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ.

Διότι και σε αυτήν την περίπτωση η Ν.Δ. αναμένεται να ισχυριστεί ότι «σύμφωνοι, εμείς το παραλάβαμε, αλλά το ΠΑΣΟΚ έκανε την παραγγελία…», οπότε άντε βρες άκρη...

Έτσι, το σύνολο των μεγάλων προμηθειών του ελληνικού δημοσίου από τη γερμανική εταιρία, όπως περίπου το 50% των ψηφιακών του ΟΤΕ, οι προμήθειες του ΟΣΕ και όποια άλλα συμβόλαια είχαν συναφθεί νωρίτερα από την ημερομηνία παραγραφής, απλώς «δεν λογαριάζονται»…

Όλα αυτά, δε, ενώ επωνύμως τουλάχιστον δύο πολιτικά πρόσωπα έχουν αποδεχθεί ότι δέχθηκαν είτε «χορηγίες» (Τ. Μαντέλης) είτε χρήματα για λογαριασμό του κόμματός τους (Θ. Τσουκάτος) από τη συγκεκριμένη εταιρία και ενώ συνολικά η υπόθεση εξακολουθεί να διερευνάται από την τακτική Δικαιοσύνη.

Με λίγα λόγια, το μόνο που έχουμε να δούμε είναι μια επανάληψη της υπόθεσης του Βατοπαιδίου.

Χρόνια καταγγελιών περί σκανδάλων, αλλεπάλληλες εξεταστικές επιτροπές, πορίσματα και αποτέλεσμα μηδέν.

Απλώς πολιτικός «θόρυβος».

Μη μας δουλεύετε, κύριοι.

Σταματήστε αυτήν την παρωδία και αναλογιστείτε ότι δεν μπορείτε να δουλεύετε τους πάντες για πάντα…

Μην υποτιμάτε τον κόσμο. Σε αυτόν απευθύνεστε για να ξεπεράσουμε την κρίση, σε αυτόν μιλάτε συνεχώς περί διαφάνειας και σε αυτόν προστρέχετε για την ψήφο του.

Έλεος πια!


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει τον διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες. Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψή σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό, διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v