ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Στη

Στη "σέντρα" μέχρι τον Μάιο…

"Ανάσα" θα πάρουμε μόνο τον Μάιο, όταν και εφόσον η Ελλάδα μαζέψει τα περίπου 28 δισ. ευρώ που πρέπει να μαζέψει έως τότε, για να καλύψει παλιά δάνεια που λήγουν και τις ανάγκες του προϋπολογισμού.

Ελλάδα: Ο παράδεισος του σορτάκια

Ελλάδα: Ο παράδεισος του σορτάκια

Στον "παράδεισο" του καπιταλισμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες, όποιος πουλήσει κάτι που δεν του ανήκει, όπως για παράδειγμα ομόλογα, πάει φυλακή. Στην Ελλάδα οι τράπεζες σπεύδουν για τη σωτηρία του.

Μονόδρομος τα νέα εισπρακτικά μέτρα

Μονόδρομος τα νέα εισπρακτικά μέτρα

Νέα μέτρα πριν από τις 16 Μαρτίου εμφανίζεται αναγκασμένη να λάβει η κυβέρνηση, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πίεσης των διεθνών αγορών και της δυσχέρειας δανεισμού που αυτή συνεπάγεται.

Μια εξαιρετική αλλά ίσως ύστατη ευκαιρία

Μια εξαιρετική αλλά ίσως ύστατη ευκαιρία

Το αυστηρό πλαίσιο κοινοτικής κηδεμονίας υπό το οποίο τίθεται η χώρα μας, με τη σφραγίδα της ΕΚΤ αλλά και του ΔΝΤ, αποτελεί μια εξαιρετική και ενδεχομένως ύστατη ευκαιρία για την Ελλάδα.

Με φρεγάτες η έξοδος από την κρίση;

Με φρεγάτες η έξοδος από την κρίση;

Ότι θα υπήρχαν "ανταλλάγματα" έναντι της στήριξης που μας προσφέρουν οι κοινοτικοί εταίροι μας ήταν μάλλον αναμενόμενο. Ότι αυτά θα ανακοινώνονταν πριν καν "κλείσει" η σχετική συμφωνία στήριξης μάλλον εξέπληξε.

H Goldman Sachs μας έκρυβε… το χρέος

Χρησιμοποιώντας παράγωγα προϊόντα για να παρακάμψει τους κανόνες του Μάαστριχτ περί ελλείμματος, η GS βοήθησε το 2002 την ελληνική κυβέρνηση να κρύψει το πραγματικό ύψος του χρέους, αποκαλύπτει το "Spiegel".

Ποιος είπε ότι η κρίση τελείωσε;

Το ευρωπαϊκό οικονομικό και νομισματικό οικοδόμημα βασίζεται σε κανόνες που γράφτηκαν πριν από την πιστωτική κρίση και την ύφεση που την ακολούθησε. Ίσως, είναι καιρός να ξαναγραφτούν.

Μόνο το νόμισμα μας ενώνει;

Οι αδυναμίες της ΟΝΕ που έφερε στο φως η "ελληνική κρίση" δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν αιτία εξάπλωσης των κερδοσκοπικών επιθέσεων και σε χώρες πέραν της Ελλάδας ή της Πορτογαλίας.

Μη χαλαρώνετε. Θα ξανάρθουν οι τρεϊντεράδες…

Με λιγότερο από 40 ημέρες έως την πρώτη διορία που θέτει το Πρόγραμμα Σταθερότητας, όλα είναι ακόμη στον αέρα. Φορολογικό, μισθολογικό, αναπτυξιακός και μεταρρυθμίσεις υπάρχουν μόνον στα λόγια…

Πάρτε μέτρα, αλλά όχι και την ελπίδα

Δημοσιονομική προσαρμογή και μέτρα λιτότητας σε καιρό ύφεσης οδηγούν σε βάθυνσή της και σε βέβαιη κοινωνική αναταραχή. Μόνη οδός αποφυγής της η ανάπτυξη και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο…

Δεν χρεοκόπησε μόνον η οικονομία μας…

Μόνοι μας διώχνουμε τις επενδύσεις

Εδώ που φτάσαμε, τι περιμένουν;

Πάλι η εύκολη λύση των φόρων;

Όλος ο "ντόρος" για τις αποδόσεις…

Δεν έχουμε την πολυτέλεια της ανοχής…

Στο καζάνι της «ελληνικής συνταγής»…

Δανεισμός με όρους ήττας από Ελλάδα

Ελλάδα: Αν ήταν επιχείρηση θα είχε ήδη κλείσει

Οι αγορές δεν έχουν καιρό για διάλογο

v