ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Προεκλογικές παρόλες και μύχιοι πόθοι

Προεκλογικές παρόλες και μύχιοι πόθοι

Είτε αποτελεί μία ακόμη προεκλογική «παρόλα», είτε πραγματική πρόθεση όσων φέρονται να τη συζητούν, η ανάγκη παράτασης του μνημονίου κατά τουλάχιστον ένα έτος, έως το 2015, είναι επιτακτική.

Ο ενάρετος κύκλος της ελληνικής οικονομίας

Ο ενάρετος κύκλος της ελληνικής οικονομίας

Αν δεν ανοίξει η κάνουλα της πιστωτικής επέκτασης, η χώρα δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, μας θύμισε χθες ο Γ. Προβόπουλος.

Αποδείξεις πολιτικής αξιοπιστίας…

Αποδείξεις πολιτικής αξιοπιστίας…

Αν το ζητούμενο της σημερινής κρίσης είναι η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας και του πολιτικού της προσωπικού, τότε γιατί όσοι ερίζουν για την εξουσία δεν μας λένε πώς ακριβώς σκοπεύουν να το επιτύχουν;

Η φοροδιαφυγή και πώς να την αγνοήσετε…

Η φοροδιαφυγή και πώς να την αγνοήσετε…

Την ώρα που ο ένας μας υποσχόταν χθες πως θα κάνει ό,τι δεν έκανε ενώ μπορούσε και ο άλλος ότι θα επαναδιαπραγματευτεί ό,τι δεν διαπραγματεύτηκε όταν είχε την ευκαιρία, η αλήθεια ερχόταν από τα χείλη των ξένων δανειστών.

Εκλογές στη χώρα των Λωτοφάγων

Εκλογές στη χώρα των Λωτοφάγων

Πιστεύουν ότι μπορούν να πουν και να κάνουν οτιδήποτε, αρκεί να κατακτήσουν την εξουσία. Το έκαναν στο παρελθόν, το κάνουν και τώρα. Προφανώς ελάχιστα διδάχτηκαν από την τρέχουσα κρίση.

Εμπαιγμός έως την ύστατη ώρα…

Μέχρι πότε θα μας δουλεύουν, φορώντας τον μανδύα του «σωτήρα»; Τα δικά τους σπασμένα δεν πληρώνουμε με την υπερφορολόγηση, στερώντας τα χρήματα αυτά από τις οικογένειές μας; Αλλά εκλογές είναι… Θα περάσουν.

Το τέλος της υπέρτατης συντεχνίας

Όσο ξεκάθαρη και εάν είναι η ανάγκη διατήρησης της χώρας στο ευρώ, άλλο τόσο σαφής είναι και αυτή της ριζικής ανανέωσης του πολιτικού της προσωπικού. Των ανθρώπων δηλαδή της υπέρτατης συντεχνίας.

«Σατανικές» συμπτώσεις και «σαματάς»…

Σε μια χώρα στην οποία η απουσία του κοινού περί δικαίου αισθήματος είναι τόσο βαθιά και το κοινωνικό αίτημα για κάθαρση και ανανέωση του πολιτικού προσωπικού τόσο έντονο, δεν επιτρέπονται «σατανικές» συμπτώσεις…

Ένας στους τρεις «e-αγράμματος» στο Δημόσιο

Στο Δημόσιο απασχολούνται περίπου 712.000 υπάλληλοι, αν και στοιχεία έχουμε μόνο για 635.904 από αυτούς. Εξ αυτών, μόνον ο ένας στους τρεις μπορεί να γράψει ένα κείμενο ή να στείλει ένα e-mail. Οι υπόλοιποι τι κάνουν;

Συνεπείς φορολογούμενοι και ψηφοφόροι…

Έκαναν την Ελλάδα ολόκληρη να χρωστάει και τώρα ενεργοποιούν το μέτρο της κατάσχεσης για οφειλές άνω των 300 ευρώ, ενώ για την «πάρτη» τους τα δύο κόμματα εξουσίας θεσπίζουν το «ακατάσχετο». Σε ποιους απευθύνονται;

Τελικά πρόκειται για «κουτόφραγκους»…

Συντεχνιακό φρένο στην ανάπτυξη

Το απόστημα του πελατειακού κράτους

Επιστροφή στο μέλλον για τα αυθαίρετα…

Αυτοκρατορία της σήψης και της διαφθοράς

Ο Μαυρογιαλούρος ποτέ δεν πεθαίνει…

Η μάχη του αυτονόητου και πώς τη χάσαμε

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις…

Δεν πληρώνω και σε άλλους τα φορτώνω…

Ο καυγάς, το πάπλωμα και οι εκλογές

v