ΑΠΟΨΕΙΣ

To κοινωνικό μέρισμα και το «ισοζύγιο» για τους συνταξιούχους

To κοινωνικό μέρισμα και το «ισοζύγιο» για τους συνταξιούχους

Γιατί είναι ανεπαρκής η αναπτυξιακή ώθηση του «δώρου του Αϊ-Βασίλη». Το ισοζύγιο για τους συνταξιούχους και πώς μέρος του μερίσματος θα τονώσει την... παραοικονομία. Η εναλλακτική επιλογή. Γράφει ο Π. Παπανικολάου.

Ο αντίλογος του «μαζί τα φάγαμε»

Ο αντίλογος του «μαζί τα φάγαμε»

Η επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών μέσω της θεωρίας της διεφθαρμένης χώρας. Πώς καλλιεργείται η κουλτούρα ατιμωρησίας και πώς πραγματικά πρέπει να μοιραστούν οι ευθύνες. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Ερχονται ραγδαίες ανατροπές στο χώρο της τηλεθέασης

Ερχονται ραγδαίες ανατροπές στο χώρο της τηλεθέασης

Διαφημιστές και διαφημιζόμενοι θα πρέπει πλέον να καταλάβουν ότι το 2020, όπως προβλέπει η Ericsson Consumer Lab, το 50% της τηλεθέασης θα πραγματοποιείται σε οθόνες κινητών συσκευών. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τι πραγματικά ισχύει για τις παραγραφές φορολογικών ελέγχων

Τι πραγματικά ισχύει για τις παραγραφές φορολογικών ελέγχων

Η απόφαση του ΣτΕ και τα δεδομένα για τα συμπληρωματικά στοιχεία. Τι ισχύει για ελληνικούς και αλλοδαπούς λογαριασμούς. Η αλληλεπίδραση στοιχείων και ποια ερωτήματα παραμένουν. Γράφει ο Μ. Μαρκουλάκος.

TAGS ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Οι επιχειρήσεις, το κέρδος και τα μαθήματα του Σωκράτη

Οι επιχειρήσεις, το κέρδος και τα μαθήματα του Σωκράτη

Ο πραγματικός άνθρωπος της δράσης είναι αυτός που με τα προσόντα του μπορεί να μετατρέψει τις αρετές του σε πραγματικότητα. Τα μηνύματα της σωκρατικής διδασκαλίας για τους σημερινούς επιχειρηματικούς ηγέτες.

Ο «γρίφος» της καμπύλης των αμερικανικών επιτοκίων

Η Fed αυξάνει τα επιτόκια μόνο βαθμηδόν, ώστε να μην προκαλεί πανικό στις αγορές και αναταράξεις στην πραγματική οικονομία των ΗΠΑ. Οι αρνητικές συνέπειες από την αδυναμία της κεντρικής τράπεζας να ωθήσει υψηλότερα τα μακροχρόνια επιτόκια. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Γιούνκερ: Ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσω εκπαίδευσης & πολιτισμού

Κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την απασχόληση είναι η εκπαίδευση και ο πολιτισμός, τονίζουν με άρθρο τους στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο αρμόδιος επίτροπος. Τα επόμενα βήματα για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών και τι αλλάζει με την «ηλεκτρονική ευρωπαϊκή φοιτητική κάρτα».

Ξοδεύοντας τα λεφτά των... άλλων!

Τα παράδοξα του κοινωνικού μερίσματος, οι κατά Φρίντμαν τέσσερις τρόποι για να μοιράζεις χρήματα και τα δυσάρεστα μηνύματα. Η καλλιεργούμενη ετήσια προσδοκία για μποναμά!

Η κοινωνία του θεάματος και οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία

Με τζίρο 3,7 τρισ. δολάρια, η ψυχαγωγία, σε όλες στις εκδοχές της, εξελίσσεται σε κορυφαία παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, με σημαντικές όμως κοινωνικές επιπτώσεις και πολιτικούς κινδύνους. Γράφει ο Αθ. Παπανδρόπουλος.

Από το 1985 είχε προβλεφθεί η... πτώχευση της Ελλάδας

Οι αναζητούντες εξιλαστήρια θύματα για την κατάρρευση της οικονομίας είτε έχουν βαθύ ύπνο είτε δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση είτε, τέλος, αλλού το πάνε. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Η αναπτυξιακή «εξίσωση» που δεν έλυσαν τα μνημόνια

Ο «αμαρτωλός υιός» του Νίκου Βούτση

Δεν αρκεί η ελάφρυνση χρέους για να ανακάμψει η Ελλάδα

Γιατί τώρα αξίζει να κοιτάξουμε το ελληνικό χρηματιστήριο

Το νέο παραγωγικό μοντέλο και ο λάθος ρόλος του κράτους

Οι αιώνιοι αρνητές του εκσυγχρονισμού

Οι αντοχές και το μέλλον της βιομηχανίας τροφίμων

Μεταρρυθμίσεις χωρίς... επικοινωνία δεν γίνονται!

Yπόθεση ΕΝΚΛΩ: Αφήστε το… χρήμα να μιλήσει

Τα τρία «πουγκιά» της ευημερίας

v