ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα νέα φορολογικά βάρη και ποιους αφορούν

Τα νέα φορολογικά βάρη και ποιους αφορούν

Ποια μέτρα τέθηκαν σε ισχύ και ποιες αλλαγές εφαρμόζονται από την περασμένη Δευτέρα. Οι φοροαπαλλαγές και τα επιδόματα που καταργούνται και πώς «χτίζεται» πλέον το αφορολόγητο. Γράφει ο Ν. Κυριακόπουλος.

Οι μεγάλες προκλήσεις για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Οι μεγάλες προκλήσεις για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τις δομικές αλλαγές για το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή καταγράφει ο Δημήτρης Φαραντούρης. Ποιοι αναμένεται να... αποτραβηχτούν από τον κλάδο. Οι αυξημένες απαιτήσεις και ο ασφαλιστικός Γολγοθάς.

TAGS ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Σουρεάλ εκλογολογία με όχημα το Σκοπιανό... 25 χρόνια μετά

Σουρεάλ εκλογολογία με όχημα το Σκοπιανό... 25 χρόνια μετά

Ουάσιγκτον-Βρυξέλλες θέλουν τα Δυτ. Βαλκάνια «ασπίδα» στη ρωσική επέκταση. Η κυβέρνηση αντιδρά θετικά, με βαλκανικές επαφές και συνόδους. Μαξίμου: «Η γραμμή του 2007 μπορεί σήμερα να δικαιωθεί». Αλλά η ΝΔ δηλώνει: δεν θα το ψηφίσουμε, εάν δεν πει «ναι»... ο Καμμένος.

Γιατί η μείωση της εταιρικής φορολογίας δεν φέρνει επενδύσεις

Γιατί η μείωση της εταιρικής φορολογίας δεν φέρνει επενδύσεις

«Απολύτως απλοϊκό και υστερόβουλο ιδεολογικά» το σχέδιο Τραμπ με τη φορολογική μεταρρύθμιση. Πώς πληγώνει τη μεσαία τάξη, επιδοτεί τους πλούσιους και δεν βοηθά στις επενδύσεις. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Το πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας

Το πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας

Γιατί η δημοσιονομική εικόνα και το εμπορικό ισοζύγιο δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση. Η σημασία του ρόλου των τραπεζών και ο δείκτης που πρέπει να προβληματίσει. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

Περί «νεοφιλελευθερισμού» και άλλες ιστορίες

Το σύστημα πάσχει από έλλειψη καπιταλισμού και όχι το αντίθετο. Οι ματαιόδοξοι διανοούμενοι και η σύγκριση με τον επιχειρηματικό κόσμο. Τι διδάσκει η ιστορία. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Οι προοπτικές του Χρηματιστηρίου για τη νέα χρονιά

Σκηνικό δυο ταχυτήτων επικράτησε φέτος στο XA. Τα δεδομένα που θα κρίνουν την πορεία των τραπεζών το 2018 και ποιοι είναι οι καταλύτες. Οι εξωτερικοί κίνδυνοι για την ευστάθεια των αγορών. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Τα 6+1 Digital Marketing trends του 2018

Ποιες τάσεις αναμένεται να κυριαρχήσουν στο marketing το νέο έτος. Η αλματώδης ζήτηση για περιεχόμενο μέσω video και η επανάσταση που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη. Η ισχύς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Γράφει ο Γ. Σιάφης.

Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη

Οι ανοικτοί θεσμοί, κλειδί για την ευημερία. Τα διδακτικά παραδείγματα Bill Gates και Carlos Slim και η μάχη των ελίτ για τα κεκτημένα. Το ελληνικό παράδοξο της μετάθεσης των ευθυνών στον λαό και όχι στην ηγεσία. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Πώς έλαμψε το εξαγωγικό αστέρι της Ισπανίας

Εν μέσω κρίσης, η χώρα κατάφερε να απογειώσει τις εξαγωγές της, στρεφόμενη (και) σε νέες αγορές και να πολλαπλασιάσει τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις της. Τα νέα δεδομένα και ο πονοκέφαλος που δημιουργεί ο Ντ. Τραμπ.

Πώς να επιλέξετε διαχειριστή χρημάτων: Επτά απλά βήματα

Saxo Bank: Το σενάριο για «ακαριαίο κραχ» στις αγορές

Το «ορθόδοξο» μοντέλο δεν μας βγάζει από την κρίση

Πώς μπορούν οι Έλληνες να εξοικονομήσουν χρήματα

Η επιστροφή των αυτοκρατοριών του χθες

Η οικονομία, το παράδοξο της κατανάλωσης και τα ερωτήματα

«Ανεβαίνει» η Εταιρική Υπευθυνότητα στην Ελλάδα

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τη MiFID II

Γιατί δεν λειτουργούν οι θεσμοί στην Ελλάδα;

Πώς θα αντιμετωπίσετε το «χρηματοοικονομικό άγχος»

v