ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα fake news, η τυραννία του ψεύδους και οι συνέπειες

Τα fake news, η τυραννία του ψεύδους και οι συνέπειες

Η αποποίηση της πραγματικότητας μπορεί να έχει ευχάριστες πλευρές, πλην όμως είναι ο σίγουρος δρόμος προς την κατάργηση της ελευθερίας και σήμερα συνιστά την πιο σοβαρή παγκόσμια απειλή για τις ανοικτές κοινωνίες. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Η πρόκληση του νέου μοντέλου ανάπτυξης

Η πρόκληση του νέου μοντέλου ανάπτυξης

Είναι επείγον η ελληνική οικονομία να ξεφύγει από δομές και προκλήσεις του παρελθόντος, που είναι και η αιτία της σοβαρής κρίσης της. Κεντρική προτεραιότητα πρέπει να είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας. Γράφει ο Γιώργος Μέργος

Πώς θα ξεφύγουμε από τη φοροκαταιγίδα!

Πώς θα ξεφύγουμε από τη φοροκαταιγίδα!

Η υπερφορολόγηση βλάπτει το σύνολο των πολιτών της χώρας και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας. Αναλυτικός κατάλογος με τις δεκαεπτά αυξήσεις φόρων που επιβλήθηκαν στη χώρα μας κατά την τελευταία τετραετία.

Το Blockchain ανατρέπει τα δεδομένα στην τεχνολογία

Το Blockchain ανατρέπει τα δεδομένα στην τεχνολογία

Όπως στα 90s δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την εξέλιξη του World Wide Web και της JavaScript, έτσι και τώρα κανείς δεν γνωρίζει ως πού θα φθάσει η νέα τεχνολογία του Blockchain.

Η Εταιρική Διακυβέρνηση… άργησε μια μέρα!

Η Εταιρική Διακυβέρνηση… άργησε μια μέρα!

Πολύ καλές οι πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση του θεσμού της Εταιρικής Διακυβέρνησης, ωστόσο έρχονται αφού το μεγάλο κακό έχει ήδη συντελεστεί. Για μια ακόμη φορά, μας πρόλαβε η σκληρή πραγματικότητα...

Πώς ο καπιταλισμός «τρώει» τον εαυτό του

Ένας διάσημος γκουρού της διοίκησης των επιχειρήσεων θεωρεί ότι οι εταιρείες πρέπει να επαναθεωρήσουν τον ρόλο τους. Η λάθος θεώρηση των δεδομένων και η ανάγκη για «σωστό εγωισμό». Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η ψηφιακή εποχή και οι... υπέροχες δουλειές

Τα νέα δεδομένα που φέρνει ο αυτοματισμός στην απασχόληση. Γιατί αναμένεται αύξηση ανισότητας και πίεση στο σύγχρονο κράτος πρόνοιας. Η ανάγκη μετασχηματισμού, τα ρίσκα και οι απαντήσεις στα προβλήματα.

Η πρόοδος και οι φράχτες που δεν πρέπει να χτίσουμε

Ο πλανήτης, άλλοτε αργά και άλλοτε γρήγορα, προχωρά προς τα εμπρός. Θα ήταν, όμως, ολέθριο σφάλμα να θεωρήσουμε την πρόοδο δεδομένη. Ποιες είναι οι νέες απειλές. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Πού κρύβεται το «μυστικό» για νέες θέσεις εργασίας

Ποια είναι η κατηγορία των επιχειρήσεων που δημιουργεί περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Γιατί βρέθηκε εκτός του ραντάρ των ερευνών. Που «πάσχει» η παραγωγή νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Γράφει ο Π. Μπαλτάς.

Το πολιτικό προσωπικό πηγαίνει από το κακό στο... χειρότερο

Το πολιτισμικό DNA του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι δεδομένο και δεν άλλαξε ούτε μετά την κρίση. Ο επικίνδυνος εγκλωβισμός και η τακτική του «εξαναγκασμού» των ψηφοφόρων. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Μυστικά και… αποτελέσματα του ασφαλιστικού Πινοσέτ

Πώς θα ανακάμψουν επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις 

Το καθολικό αίτημα για μια Ελλάδα της προκοπής!

O «διάβολος» στη συμφωνία με την Εκκλησία

Το «φάρμακο» στο μεταναστευτικό πρόβλημα της Αθήνας

Το δώρο της μακροζωίας και ποιοι θα το... απολαύσουν

Ποια κρυπτονομίσματα θα επιβιώσουν μέχρι το 2020

H καινοτομία μόνη απάντηση στα ελληνικά προβλήματα

Η Ελλάδα μετατοπίζεται... ανατολικά

Οι αγορές και το επικίνδυνο zero sum game

v