ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς συνδέεται το management με τις... νευροεπιστήμες

Πώς συνδέεται το management με τις... νευροεπιστήμες

Μια νέα ανάλυση των συμπεριφορών δείχνει να ανατρέπει τις βεβαιότητες που ίσχυαν μέχρι σήμερα στον κόσμο του management. Πώς μπορεί ένα στέλεχος να γίνει «νεύρο-φιλικό».

Bitcoin: Οδηγός για... αρχάριους

Bitcoin: Οδηγός για... αρχάριους

Τι είναι το bitcoin, πώς δουλεύει, σε τι διαφέρει από τα άλλα νομίσματα και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η ασφάλεια των συναλλαγών και τι πρέπει να κάνει κάποιος για να το αποκτήσει. Γράφει ο Βασίλης Παζόπουλος.

TAGS ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Οι δράσεις της ΕΕ για την κυκλική οικονομία

Οι δράσεις της ΕΕ για την κυκλική οικονομία

Ποιο είναι το μέλλον της μεταποιητικής δραστηριότητας στην ΕΈ στη διάρκεια του 21ου αιώνα. Το σχέδιο δράσης και πώς δημιουργήθηκε προστιθέμενη αξία 137 δισ. ευρώ. Γράφει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν Γ. Μαρκοπουλιώτης.

Η συνταγή που δεν οδηγεί στην ανάπτυξη!

Η συνταγή που δεν οδηγεί στην ανάπτυξη!

Η πλειονότητα των Ελλήνων δεν απασχολείται με αυτό που τους ενδιαφέρει, δεν έχει δουλειά με προοπτικές και χρωστάει. Πώς καταρρέει το αφήγημα της επιστροφής στην κανονικότητα και τι πρέπει να γίνει τώρα. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Ποιος είναι ο νέος ρόλος της φίρμας στην παγκόσμια αγορά

Ποιος είναι ο νέος ρόλος της φίρμας στην παγκόσμια αγορά

Οι δραματικές αλλαγές στο χώρο των μαρκών και της επωνυμίας και πώς πρέπει να προσαρμοστεί η στρατηγική των ελληνικών επιχειρήσεων. Η ανάγκη να χρησιμοποιούνται έξυπνα και βιώσιμα οι πόροι. Το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

Πικρά μαθήματα από μια σύλληψη

Μέχρι να αλλάξουν πολλά στη χώρα, ας μην απορούμε με τραγικά περιστατικά όπως η σύλληψη ανήμπορων, όταν ταυτόχρονα είναι δύσκολο να συλληφθούν (και να καταδικαστούν) όσοι πραγματικά εγκληματούν. Γράφει ο Κ. Μαρκάζος.

Πώς θα μετατρέψουμε το μικρό μέγεθος των ΜμΕ σε πλεονέκτημα

Τη δομή στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συζητείται στη Βουλή αναλύει ο Γ.Γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λ. Λαμπριανίδης. Στόχος, η εξυπηρέτηση 2.000 επιχειρήσεων τον χρόνο. Ποιες ανάγκες καλύπτει.

Οι έξυπνες λύσεις για να γίνει η καινοτομία... κέρδος

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι νέες εταιρείες -και δη οι επιδοτούμενες- για να μην οδηγούνται σε πρόωρο... θάνατο. Η σημασία της δημιουργίας οικοσυστήματος επιχειρήσεων εντάσεως γνώσης. Γράφει ο Ν. Κανέλλος.

Κίνητρα με… αντικίνητρα για τις ΑΕΕΑΠ

Ο θεσμός των ΑΕΕΑΠ, οι αλλαγές στη «Χρυσή Βίζα» και οι αναχρονιστικές λογικές των νομοθετούντων. Η υπερφορολόγηση των εταιρειών του κλάδου, η... ψυχοπονιάρα κυβέρνηση και η διακριτική μεταχείριση υπέρ των μικρών εταιρειών.

Οι ανατροπές και οι νέες ανισότητες στη Δύση

Όσο η τεχνολογία θα καλπάζει, τόσο η ψευδολογία και η μυθοπλασία θα παγκοσμιοποιούνται. Η αύξηση των ανισοτήτων εντός των αναπτυγμένων χωρών και ποιες θα έχουν το πλεονέκτημα την επόμενη ημέρα. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Επανασχεδιασμός καριέρας με δεξιότητες που έχουν «ζήτηση»

Οι μάρκες στην εποχή των... big data

Τα ακίνητα και τα... μάτια μας!

Τι αλλάζει, τι εκκρεμεί με το νέο πλαίσιο για εταιρικούς μετασχηματισμούς

Ανοικτή πληγή για το Νότο τα «κατασκευαστικά» λάθη του ευρώ

Πώς να βγάλετε «καλά λεφτά» από τα... παιχνίδια στο Internet

GDPR: Το κόστος ευκαιρίας μιας επένδυσης στην ηθική

Τεκμήρια αθωότητας για… ενόχους!

Η εποχή των «υποσχέσεων» περνά στο παρελθόν

Πώς το Ισλάμ κερδίζει τον ιδεολογικό πόλεμο

v