ΑΠΟΨΕΙΣ

Dixon: Πώς η Ελλάδα θα ζήσει έναν ενάρετο κύκλο

Dixon: Πώς η Ελλάδα θα ζήσει έναν ενάρετο κύκλο

Ποιο είναι το «καλό σενάριο» για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Τι θα πρέπει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάταξη της χώρας. Γράφει ο αρθρογράφος του Reuters Hugo Dixon.

Κ. Χατζηδάκης: Παράθυρο ευκαιρίας για μια νέα εποχή

Κ. Χατζηδάκης: Παράθυρο ευκαιρίας για μια νέα εποχή

Εχει έρθει η στιγμή να αφήσουμε πίσω μας το μοντέλο της διανομής φτώχειας και να περάσουμε σε ένα μοντέλο παραγωγής και ευκαιριών, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης. Η ανάγκη για ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου, τα πρώτα νομοσχέδια και οι προκλήσεις.

Παυλίδης: Η καταστροφή που δεν φέραμε ποτέ

Παυλίδης: Η καταστροφή που δεν φέραμε ποτέ

O υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα επισημαίνει ότι «πολιτική χωρίς αριθμούς είναι θεωρία πέρα και έξω από τη πραγματικότητα», εντοπίζει το λάθος της κυβέρνησης στην παράμετρο «ευημερία» και θέτει το μεγάλο ερώτημα.

Σαχινίδης: Μπορούν οι τράπεζες να συμβάλουν στην επανεκκίνηση;

Σαχινίδης: Μπορούν οι τράπεζες να συμβάλουν στην επανεκκίνηση;

Είναι αναγκαίο να επισπευστούν οι προσπάθειες που θα διευκολύνουν την ταχύτερη μείωση των NPLs, με άξονα τις πρωτοβουλίες είτε του ΤΧΣ είτε της Τράπεζας της Ελλάδος. Γράφει ο Φ. Σαχινίδης.

Αϊβαλιώτης: Η... λίμπιντο της οικονομίας

Αϊβαλιώτης: Η... λίμπιντο της οικονομίας

Η φαντασία έσβησε. Και η χώρα υποφέρει. Και αδειάζει. Αν πρέπει κάτι να κάνουμε είναι να αντιστρέψουμε πορεία. Να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο από ότι κάναμε μέχρι σήμερα.

Πού την… «πάτησαν» οι επενδυτές εταιρικών ομολόγων

Γιατί δεν έχουν κινηθεί... ομοιόμορφα οι ομολογιακές εκδόσεις των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο ρόλος του δικαιώματος ανάκλησης. Αναλυτικά οι αποδόσεις.

Σταϊκούρας: Απέτυχε λόγω επενδυτικής... αλλεργίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Εφικτός ο στόχος μεγάλης αύξησης των επενδύσεων από μια κυβέρνηση ΝΔ γιατί έχουμε πολιτική βούληση, πρόγραμμα και διάθεση για δουλειά, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας.

Βλάχος: Γιατί πρέπει να μειωθούν οι στόχοι για τα πλεονάσματα

Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να μειωθεί κάτω από 2% ώστε οι πόροι που θα εξοικονομηθούν να κατευθυνθούν σε δράσεις βελτίωσης της παραγωγικότητας. Γράφει ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος.

Ο μίτος της ανάπτυξης

Αυτός είναι ο τίτλος ενός εξόχως επίκαιρου, σύντομου αλλά περιεκτικού βιβλίου του Δημήτρη Σκάλκου, συγγραφέα και ειδικού συμβούλου σε θέματα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Γιατί ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να δοθεί στους Δήμους

Πρόταση - τομή η μεταφορά του φόρου στους δήμους από το 2021, είναι ουσιαστική μεταρρύθμιση που αλλάζει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας των ΟΤΑ στην χώρα μας. Γράφει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Τ. Γαϊτάνης.

Πώς το «σχέδιο Γιούνκερ» έγινε όπλο για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η κρίση και η Μεσαία Τάξη

Πού «χωλαίνει» το αναπτυξιακό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας

Το Apple Pay και η επανάσταση που έχει ανάγκη το Δημόσιο

Και αν ο Αντετοκούνμπο... πουλούσε γυαλιά ηλίου;

Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή για όλους

Ο ΣΕΒ και ο… Γιόζεφ Σουμπέτερ

Ποιες οι επιπτώσεις και συνέπειες ενός πολέμου ΗΠΑ-Ιράν

Πώς θα ανέβουν οι τιμές των ακινήτων

O Charles Handy και ο καπιταλισμός που... τρώει τον εαυτό του!

v