ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ανοικτή πληγή της οικογενειοκρατίας στις επιχειρήσεις

Η ανοικτή πληγή της οικογενειοκρατίας στις επιχειρήσεις

Οι δυσκολίες προσέλκυσης ταλέντων και ανάδειξης εργαζομένων στις εταιρείες που κάνουν τις επιλογές τους με τα λάθος κριτήρια. Η απουσία ερευνών και η έλλειψη κουλτούρας. Γράφει ο Τάκης Μίχας.

TAGS ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Κρας τεστ σε δύο αναπτυξιακά υποδείγματα

Κρας τεστ σε δύο αναπτυξιακά υποδείγματα

Οι διαφορές στα μοντέλα ανάπτυξης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Η σημασία ενός τεκμηριωμένου δημόσιου διαλόγου για την επόμενη ημέρα της χώρας. Γράφει ο Λόης Λαμπριανίδης.

Το Ponzi των Κεντρικών Τραπεζών

Το Ponzi των Κεντρικών Τραπεζών

Το βουνό των ομολόγων με αρνητικά επιτόκια και η διαρκής αναζήτηση του… μουτζούρη. Τα ρίσκα που παίρνουν οι κεντρικές τράπεζες και οι κίνδυνοι για το σύστημα. Τα κρυπτονομίσματα και η αντιστάθμιση κινδύνου.

Το υδάτινο αβαντάζ της Ελλάδας και ο εξ Ανατολών κίνδυνος

Το υδάτινο αβαντάζ της Ελλάδας και ο εξ Ανατολών κίνδυνος

Η ανάπτυξη της θαλάσσιας ισχύος αποτελεί για την Ελλάδα κορυφαίο συγκριτικό της πλεονέκτημα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Τα όπλα που διαθέτει η χώρα και η παράμετρος Τουρκία. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος

Οταν η διαφήμιση... αυτοκαταστρέφεται!

Οταν η διαφήμιση... αυτοκαταστρέφεται!

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο καταιγισμός των καταναλωτών με διαφημιστικά μηνύματα και posts μέσω διαδικτύου προσφέρει υπηρεσίες στο μάρκετινγκ και την επικοινωνία. Τα κρίσιμα ερωτήματα. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Γιατί οι ηλικιωμένοι υπάλληλοι δεν αποτελούν πια «βάρος»

Τι «χωρίζει» εργαζόμενους και επιχειρήσεις στο νέο επιχειρηματικό τοπίο. Η σημασία της ευελιξίας, ο παράγοντας τυποποίηση, και τα νέα δεδομένα στην αναζήτηση ταλέντων.

Τι πραγματικά είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Πώς οριοθετείται η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και γιατί συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη. Η στάση της EE και ο «εθελοντικός χαρακτήρας». Γράφει ο Δρ. Νεκτάριος Γ. Σμυρνής.

Το γερμανικό μοντέλο φτωχοποίησης συνταξιούχων και η Γαλλία

Πώς το νέο σύστημα υπολογισμού εισφορών που προωθεί το Παρίσι «τιμωρεί» τους συνταξιούχους με χαμηλότερες αποδοχές. Τα διδάγματα από Βερολίνο και η κριτική. Γράφουν οι Σ. Ρομπόλης και Γ. Μπέτσης.

Η τελευταία συναλλαγή: Μια ωδή στον παροξυσμό του 1999

Το παρασκήνιο, οι ίντριγκες πίσω από τη χρηματιστηριακή τρέλα του 1999 και οι τρόποι που ξεγελιούνται οι αφελείς στο βιβλίο του Ιάκωβου Σκανδάλη. Γιατί συνδέεται με την κατάρρευση του 2010. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Η Ευρώπη, τα δημοψηφίσματα και οι… «χωριάτες»

Η προσπάθεια της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών να ενισχύσει την εξουσία της και η πικρή διαπίστωση δια στόματος Τζον Μπόλτον. Το παζάρι για το Brexit και οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Το προσδόκιμο ζωής και η ανάγκη αλλαγής... καριέρας

Η επανακατάθεση μετρητών και το αλαλούμ στην... Εφορία

Οι εταιρίες, η αύξηση στο προσδόκιμο ζωής και οι ριζικές αλλαγές

Κι όμως στην Αθήνα υπάρχουν Αρχές!

Τα τρία σοκ και η «παγίδα του Θουκυδίδη»

Τα πέντε αιτήματα του εμπορικού κόσμου στον Κυρ. Μητσοτάκη

To Bitcoin από την οπτική του... Αριστοτέλη

Από τον Ψυχρό Πόλεμο στον... ψηφιακό πόλεμο

Συνταξιοδοτικές αλχημείες και ασφαλιστικές αδικίες

Προσωπικά και μαζί... δημόσια

v