ΑΠΟΨΕΙΣ

Βορίδης: Στο... «μιλητό» οι υποσχέσεις Τσίπρα

Βορίδης: Στο... «μιλητό» οι υποσχέσεις Τσίπρα

Βιτρίνα μιας κομμουνιστογενούς Αριστεράς είναι ο Αλ. Τσίπρας, η οποία αντιτίθεται στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Οι πραγματικές φοροελαφρύνσεις και τα φανταστικά λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Τρεις λόγοι που θέλω ΣΥΡΙΖΑ παρά την «κωλοτούμπα»

Τρεις λόγοι που θέλω ΣΥΡΙΖΑ παρά την «κωλοτούμπα»

Η προεκλογική «παράσταση» του ΣΥΡΙΖΑ και οι τρεις λόγοι που πρέπει να γίνει κυβέρνηση. Ποιες είναι οι «δυνατές» και ποιες οι «αδύνατες» συμμαχίες. Το μοιραίο λάθος του Αντώνη Σαμαρά και πού θα κριθεί η επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Η χρυσή τομή των διαπραγματεύσεων και τα λάθη των Ευρωπαίων

Η χρυσή τομή των διαπραγματεύσεων και τα λάθη των Ευρωπαίων

Για να πάει η χώρα μπροστά, η επόμενη ημέρα απαιτεί κυρίως αίσθηση του μέτρου. Τα λάθη των δανειστών, οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και η συνταγή για τη χρυσή τομή. Του Κωνσταντίνου Γκράβα.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Ο κίνδυνος της ακυβερνησίας

Ο κίνδυνος της ακυβερνησίας

Οι κάλπες πρέπει να οδηγήσουν την Κυριακή σε μια κυβέρνηση σταθερή, με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό η οποία θα διαχειριστεί άμεσα τα ζητήματα. Κρίσιμη η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας. Γράφει ο Χάρης Θεοχάρης.

Το QE και οι ευρωπαϊκές «ιδιαιτερότητες»

Το QE και οι ευρωπαϊκές «ιδιαιτερότητες»

Για ποιους λόγους μια πιθανή ποσοτική χαλάρωση (QE) στην ευρωζώνη δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική όσο η αντίστοιχη αμερικανική. Η δομή της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι διαφορές συγκριτικά με τις ΗΠΑ. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Αυτοδυναμίες και Αυτο-αδυναμίες

Κανείς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει μόνος στις σημερινές συνθήκες, γράφει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο Euro2day.gr. Το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ το 2009, και της ΝΔ το 2012. Η «κουτοπονηριά» του ΣΥΡΙΖΑ και το αδιέξοδο της στρατηγικής. Γιατί πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Γιάννος Παπαντωνίου: Η ελληνική ωρολογιακή βόμβα

Μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους και να υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει να προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και να περιορίζει τις δαπάνες, ώστε να εξασφαλίσει σημαντική μείωση του χρέους της χώρας, σύμφωνα με τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Το μάρκετινγκ και η επανάσταση του διαδικτύου

Την ώρα που πολύς λόγος γίνεται για εξωστρέφεια, ας έχουμε υπ' όψιν μας ότι πάνω από 300 εκατ. νέοι καταναλωτές μεγαλώνουν σε ψηφιακό περιβάλλον, άρα είναι δύσκολα προσεγγίσιμοι εκτός αυτού. Η διαδικτυακή επανάσταση και πώς προσαρμόζεται το μάρκετινγκ.

Ο ELA, οι τράπεζες και η... σοβαρότητα!

Τι πραγματικά ισχύει για τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας. Το παράδειγμα του 2012 και τα σημερινά δεδομένα. Το ορόσημο του Μαρτίου και οι δύο επιλογές του Ντράγκι. Γράφει ο Δημήτρη Σαντιξής.

Economist: Η εποχή του ΣΥΡΙΖΑ

Η νίκη ενός λαϊκιστικού κόμματος στην Ελλάδα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν θα είναι καταστροφική ούτε για τη χώρα, ούτε και για την ευρωζώνη, λέει η στήλη Charlemagne του Economist. ΣΥΡΙΖΑ, Podemos, συμβιβασμοί και οι τριγμοί στο κατεστημένο της Ευρώπης.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

WSJ: Το ελληνικό χρέος είναι... πολιτικό πρόβλημα

Jakobsen: Πού θα «κάτσει» η μπίλια στην ισοτιμία ευρώ - φράγκου

Με τα λόγια... δεν έρχονται επενδύσεις!

Οι τράπεζες είναι η Αχίλλειος πτέρνα της Αθήνας

Οι οκτώ μεγα-τάσεις που ανατρέπουν το οικονομικό μοντέλο

Guardian: Θα πληρώσει ακριβά η Ελλάδα το Grexit

Πώς οι τζιχαντιστές στήνουν ιδιωτικό στρατό στην καρδιά της Ευρώπης

Πώς θα ενισχυθεί η «λοκομοτίβα» της ανάπτυξης

Καταθέσεις: Επτά λόγοι για να αφήσετε τα λεφτά σας εκεί που είναι

Γιατί η Γερμανία φοβάται το «παράδειγμα» του Grexit

v