ΑΠΟΨΕΙΣ

Dixon: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να σοβαρευτεί

Dixon: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να σοβαρευτεί

Η Αθήνα έχει δύο εβδομάδες προθεσμία για να κάνει τα λόγια έργα, δηλώνει ο γνωστός αναλυτής και αρχισυντάκτης του Reuters. Οι μεταρρυθμίσεις σε συντάξεις, φορολογία και τράπεζες που πρέπει να παρουσιαστούν. Ο Τσίπρας πρέπει να αναλάβει κάποιο πολιτικό κόστος.

Αργός θάνατος με διθυραμβικά επικοινωνιακά σαλπίγματα;

Αργός θάνατος με διθυραμβικά επικοινωνιακά σαλπίγματα;

Η κυβέρνηση στερείται σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και δεν μπορεί να διαφυλάξει ούτε τη δημόσια τάξη. Έχει γίνει τεράστια ζημιά. Στήνονται εξεταστικές περιορισμένης εμβέλειας για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες. Γράφει ο Σπ. Λυκούδης.

Spiegel: Να προετοιμαστούμε για ένα Grexit

Spiegel: Να προετοιμαστούμε για ένα Grexit

Τα διαθέσιμα της Ελλάδας στερεύουν, γράφει ο Wolfgang Münchau μέσω του Spiegel. Προτείνει μια ενδιάμεση, «ερμαφρόδιτη» κατάσταση για την Ελλάδα με ένα νέο νόμισμα που θα μπορεί είτε να μετατραπεί σε ευρώ, είτε να οδηγήσει στη δραχμή.

Mohamed El-Erian: Η χειρότερη επιλογή της Ελλάδας είναι να μην πληρώσει το ΔΝΤ

Mohamed El-Erian: Η χειρότερη επιλογή της Ελλάδας είναι να μην πληρώσει το ΔΝΤ

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει η Ελλάδα είναι να μην πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, γράφει ο Mohamed El-Erian στο BloombergView. Η lose-lose κατάσταση της χώρας και η πιθανότητα Graccident.

Το «πακέτο Γιούνκερ» και εμείς…

Το «πακέτο Γιούνκερ» και εμείς…

Τη στιγμή που κάτι φαίνεται να αλλάζει στην Ευρώπη, με την εφαρμογή του QE και τη στροφή προς την ανάπτυξη, εμείς κινδυνεύουμε να μείνουμε έξω από αυτά. Η Ελλάδα παραμένει ο μεγάλος ασθενής της ευρωπαϊκής οικονομίας και το μαύρο πρόβατο της Ε.Ε.

Roubini: Οι 6 προκλήσεις για βιώσιμη ανάκαμψη της ευρωζώνης

Ενδείξεις... ζωής στην ευρωζώνη «βλέπει» ο Nouriel Roubini. Προειδοποιεί πως αν η Γερμανία δεν αρχίσει να δαπανά περισσότερα, τότε δεν θα πρέπει να στοιχηματίζει κανείς σε πιο ισχυρή και διατηρήσιμη ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Χατζηδάκης: Μεταρρυθμίσεις ακούμε αλλά δεν τις βλέπουμε!

Σαστισμένη και διχασμένη η συγκυβέρνηση, οδηγεί την οικονομία στη «φορμόλη». Όμως οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι πιο αναγκαίες από ποτέ. Προχωρήστε και θα στηρίξουμε, διαμηνύει ο Κ. Χατζηδάκης. Πεδίο πολιτικής «μονόπολης» οι αποκρατικοποιήσεις.

Η παγκόσμια υπερχρέωση, η Ελλάδα και οι... κακοί οικονομολόγοι

Μια ματιά στα λογιστικά βιβλία των αναδυόμενων οικονομιών θα έπειθε ότι η κρίση δημοσίων χρεών στις πλούσιες χώρες ήταν και είναι, πρωτίστως, σοβαρότατο πολιτικό πρόβλημα. Η υπερχρέωση, η ανάγκη ανασυγκρότησης και το πρόβλημα της... διαχείρισης.

Προσοχή... παγόβουνο!

Γιατί σήμερα ελλοχεύει ο κίνδυνος να επαναληφθεί στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων το... ναυάγιο του 2009. Μια χρήσιμη ιστορία για το τι προηγήθηκε του μνημονίου. Γράφει ο Μιχάλης Πεγκλής.

Οκτώ «κλειδιά» για δίκαιο φορολογικό σύστημα

Τι θα πρέπει να αλλάξει άμεσα για να προχωρήσουν οι κρίσιμες επενδύσεις που θα φέρουν αύξηση της παραγωγής και του ΑΕΠ. Το αντιαναπτυξιακό φορολογικό πλαίσιο, οι συνεχείς αλλαγές και το αίσθημα δικαίου. Γράφει ο οικονομολόγος Χ. Κήττας.

Ασφαλιστικό: Μεταρρυθμίσεις... για τα μάτια του κόσμου!

Μελάς: Tι διδάσκει η ιστορία την Ελλάδα

Η μοίρα της Αθήνας δεν είναι στα χέρια του Βερολίνου

Dixon: Ο Τσίπρας πρέπει να συγκρουστεί με τους «ακραίους» του ΣΥΡΙΖΑ

Καλούσης: Η καινοτομία μονόδρομος για τη βιομηχανία τροφίμων

To «μπαζούκας» του Ντράγκι και οι αγορές

Nixon: Μόνη λύση να γίνει ο Τσίπρας... καπιταλιστής

Βαρουφάκης: Τέλος στο τοξικό παιχνίδι αλληλοκατηγοριών

Eρχεται ένας άλλος καπιταλισμός;

Εκπίπτουσες δαπάνες και παζάρια με τον έφορο!

v