ΑΠΟΨΕΙΣ

Παπανδρόπουλος: Οχι σε παραπομπή Βαρουφάκη

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί η ευκαιρία σε έναν αδίστακτο δημαγωγό να το «παίζει» μάρτυρας στα μάτια μιας αποχαυνωμένης και δηλητηριασμένης από δημαγωγία και ψέμα κοινής γνώμης. Το «σχέδιο» Βαρουφάκη και η χρηματοπιστωτική κρίση.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το «μάθημα» του Αλ. Τσίπρα

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το «μάθημα» του Αλ. Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός και κάποια στελέχη του δείχνουν μια στροφή προς τον ρεαλισμό και την... ενηλικίωση. Ωστόσο έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους να διανύσουν και η χώρα δεν έχει τον χρόνο για να τους περιμένει. Γράφει ο Χάρης Θεοχάρης.

Hugo Dixon: Η ευρωζώνη δεν χρειάζεται πολιτική ένωση

Hugo Dixon: Η ευρωζώνη δεν χρειάζεται πολιτική ένωση

Η επιθυμία για δημιουργία κοινού υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης με κοινή κυβέρνηση, κοινό κοινοβούλιο και κοινό προϋπολογισμό, είναι μια φιλόδοξη συγκέντρωση οικονομικής ισχύος που ούτε απαραίτητη είναι, ούτε επιθυμητή.

Καραγεωργίου: Η ώρα της ιδιωτικής οικονομίας

Καραγεωργίου: Η ώρα της ιδιωτικής οικονομίας

Αν δεν ενισχυθεί άμεσα και αποτελεσματικά το μοναδικό προπύργιο της οικονομίας, που είναι ο ιδιωτικός τομέας, Grexit και κατάρρευση θα είναι οι αναπόφευκτες συνέπειες. Τρία απαραίτητα βήματα για την ανάπτυξη. Γράφει ο Νίκος Καραγεωργίου.

CNBC: Μονόδρομος για Ελλάδα τα σταθερά θεμέλια του μνημονίου

CNBC: Μονόδρομος για Ελλάδα τα σταθερά θεμέλια του μνημονίου

Σταθερότητα οικονομικού περιβάλλοντος, ιδιωτικοποιήσεις και ξένες επενδύσεις θα είναι κλειδιά για την επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα, γράφει σε άρθρο του στο CNBC ο επικεφαλής της BCG στην Αθήνα. Το πρόγραμμα μπορεί να γίνει βάση ανάκαμψης.

Εξι λόγοι που η Ελλάδα μπορεί σήμερα να ανακάμψει

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Θεόδωρος Πελαγίδης, πιστεύει ότι αυτή τη φορά ίσως υπάρχουν οι προϋποθέσεις επιτυχίας του προγράμματος "μεταρρυθμιστικής λιτότητας". Ποιοι οι λόγοι.

Ο ΕΝΦΙΑ, το «μάρμαρο» και η κοινωνική συνοχή

Τα 2,65 δισ. του ΕΝΦΙΑ πρέπει να μαζευτούν, οπότε το ερώτημα των ημερών είναι απλώς αν θα αλλάξει το μοίρασμα του λογαριασμού. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο φόρος δεν θα πρέπει να γίνει περισσότερο προοδευτικός. Αλλά δεν έχουν δίκιο. Διότι αγνοούν τη «μεγάλη εικόνα».

Ο Βαρουφάκης διαπομπεύεται γιατί έκανε αυτό που έπρεπε

Το σχέδιο B του Γ. Βαρουφάκη ήταν μια σύμμετρη αντίδραση σε αυτά που υφίσταται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Philippe Legrain, πρώην σύμβουλο του προέδρου της Κομισιόν. Οι κυβερνήσεις οφείλουν να σχεδιάζουν για όλα τα ενδεχόμενα.

Foley: Ο Βαρουφάκης και η «κάθαρση» της ελληνικής τραγωδίας

«Αποδιοπομπαίο τράγο» χαρακτηρίζει ο John Foley το Γιάνη Βαρουφάκη, σχολιάζοντας ότι η απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από τις μεθόδους και τις ιδέες του πρώην υπουργού Οικονομικών μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεται η Ελλάδα. Πρόκειται για πολιτική κάθαρση που έχει καθησυχάσει πιστωτές και επενδυτές.

Η ελληνική συμφωνία μπορεί να καταστρέψει το ευρώ

Γιατί η συμφωνία της Αθήνας με τους θεσμούς περιγράφεται σαν δηλητηριώδης για τον γαλλογερμανικό άξονα. Η πολιτική κατάσταση που δημιούργησε η γερμανική στάση, η αφέλεια των γαλλικών απόψεων για το τι μπορεί να είναι η ευρωζώνη και οι πιθανές πολύ δυσάρεστες εξελίξεις.

Χρηματιστές και... υποστήριξη ζητάνε!

Επιστροφή καταθέσεων: Ένα στοίχημα που δεν πρέπει να χαθεί

Τα έξι μαθήματα που... ξέχασε το ΔΝΤ στην ελληνική κρίση

Το ευρώ, η δραχμή και τα παραμύθια που μας κοιμίζουν

Ελληνες ευρωδημοκράτες εγερθείτε!

Αγροτική παραγωγή και ΧΑ: Κάντο όπως... ο Χρήστος Θηβαίος!

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...

Dixon: Πέντε βήματα για να βγει η Ελλάδα από τη... μιζέρια

Οι τράπεζες, η bad bank και η ανάγκη εθνικού σχεδίου

Μ. Κύρκος: Το τρίτο μνημόνιο είναι εδώ

v