ΑΠΟΨΕΙΣ

Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό σύστημα

Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό σύστημα

Σε τρεις άξονες η στρατηγική της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πρόβλημα. Κρίσιμος παράγοντας για την επίλυσή του η ταχύτατη ανάπτυξη της οικονομίας. Το ζήτημα της κοινωνικής προστασίας, με βάση τα νέα δεδομένα. Γράφει ο Παν. Κοκκόρης.

Περί οικονομικού... αναλφαβητισμού

Μία ενδιαφέρουσα εκδοτική πρωτοβουλία της Interamerican, που φιλοδοξεί να συμβάλει στην κάλυψη ενός μάλλον δραματικού γνωστικού κενού: την έλλειψη εξοικείωσης με την οικονομική σκέψη. Το νέο βιβλίο του Ν. Φίλιππα. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

ΕΝΦΙΑ εξωτερικού: Οραμα ή παραίσθηση;

ΕΝΦΙΑ εξωτερικού: Οραμα ή παραίσθηση;

Οι πρακτικές δυσκολίες εντοπισμού των ακινήτων και η ανάγκη της κυβέρνησης να δείξει ότι φορολογεί τους πλούσιους. Πώς το έκανε ο Μάριο Μόντι στην Ιταλία, τι ισχύει στο εξωτερικό. Γιατί το γερμανικό μοντέλο φοροελέγχων θυμίζει το... «Put the kot down slowly»!

Τα δύο πρόσωπα της διαφθοράς

Τα δύο πρόσωπα της διαφθοράς

Καταχραστές, απατεώνες, πλαστογράφοι, κομπιναδόροι. Η πιο άσχημη πλευρά της ελληνικής κοινωνίας βρέθηκε χθες στο προσκήνιο, με πρωταγωνιστές από το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Κι εδώ, θα κριθεί κατά μεγάλο μέρος η επιβίωση αυτής της κυβέρνησης.

Τα τέλη κυκλοφορίας και το «έξυπνο» ισοδύναμο

Τα τέλη κυκλοφορίας και το «έξυπνο» ισοδύναμο

Πώς η καθιέρωση συστήματος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και για μικρότερα διαστήματα του έτους θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα έως και 500 εκατ. για το κράτος. Η αποτυχημένη κίνηση της αύξησης των τελών και τα ακινητοποιημένα ΙΧ. Γράφει ο Ν. Κέζος.

Η ΝΔ, η νέα ηγεσία και η φιλελεύθερη πρόκληση

Στο μέτρο που ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνει την κυριαρχία του στη δημοσιοϋπαλληλία, στους ανέργους που «οραματίζονται» μία θέση στο Δημόσιο και στους πάσης φύσεως κρατικοδίαιτους «επιδοματίες», η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της και να βρει τον φιλελεύθερο δρόμο του 21ου αιώνα.

Τα αινίγματα Fed και Κίνας και η σύγχυση στις αγορές

Οι επενδυτές αμφισβητούν τη Fed, την καθοδήγηση, τη συνολική ανάπτυξη, τις bottom-up αναλύσεις και τον ίδιο τους τον εαυτό. Γιατί η αμερικανική κεντρική τράπεζα εμφανίζεται αναποφάσιστη, ασυνεπής και κατευθυνόμενη. Τι αγνοούν οι επενδυτές για Κίνα. Συνωστίζονται στις κλασικές συνταγές οι fund managers.

Η ψυχολογία των αγορών και τα ψιλά γράμματα

Μία εντυπωσιακή προσέγγιση-ανάλυση του καθηγητή Νικόλαου Δ. Φίλιππα, που καταγράφει με τον καλύτερο τρόπο πώς η ψυχολογία παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στο χρηματοοικονομικό γίγνεσθαι. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Hugo Dixon: Αγώνας δρόμου για τις ελληνικές τράπεζες

Τα σενάρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι κίνδυνοι για τους ομολογιούχους χαμηλής και υψηλής εξασφάλισης. Πρώτη προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσει η διάσωση των καταθετών και γι' αυτό όλοι πρέπει να πιάσουν άμεσα δουλειά, λέει ο αρθρογράφος του Reuters.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τελικά, ψάχνουμε για ομογενείς, ή για «ιθαγενείς» επενδυτές;

Πώς είναι δυνατόν να περιμένουμε από τους Έλληνες ομογενείς της Αμερικής να εμπιστευτούν και να επενδύσουν σε μια χώρα και μια οικονομία που εμείς οι ίδιοι δεν εμπιστευόμαστε και δεν επενδύουμε; Το αναμενόμενο αποτέλεσμα της έκκλησης Τσίπρα.

Μελάς: Επενδύσεις 30 δισ. στοίχισε η κρίση στην Ελλάδα

Η Μέση Ανατολή απειλεί με παγκόσμια αποσταθεροποίηση

Eμπρός Ελλάς για νέα… Ζάππεια!

Η γραφειοκρατία και τα παράσιτα που γίνονται... αναγκαία

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν μιλά για ανάπτυξη

To ασυνεπές κράτος και οι αντοχές του πολίτη

Γιατί προβληματίζει τους επενδυτές η Βραζιλία

Ο ΦΠΑ στα νησιά, η κοροϊδία και η... ταμπακιέρα

Η «γερμανική» Ευρώπη, οι ισορροπίες και οι κίνδυνοι

Οι πρόσφυγες, το διαλυμένο κράτος και η «κανονική» Ευρώπη

v