ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Bobby Rakhit: ”Προτιμήστε μετοχές”

Bobby Rakhit: ”Προτιμήστε μετοχές”

Σχετική αισιοδοξία για τις ευρωπαϊκές μετοχές παρά τη συνεχιζόμενη άνοδο της τιμής του πετρελαίου και τα αρνητικά δημοψηφίσματα σε Γαλλία και Ολλανδία, διατυπώνει ο κ. Bobby Rakhit, Vice President της FactSet JCF, σε συνέντευξη του στο euro2day.gr.

Ν. Χαβούτης: ”Συμβουλές” από... την κορυφή

Ν. Χαβούτης: ”Συμβουλές” από... την κορυφή

Ποιοι είναι οι καταλληλότεροι να μιλούν για τα φλέγοντα θέματα της παγκόσμιας οικονομίας; Προφανώς εκείνοι που ξέρουν τα ”γρανάζια” της. Ενας Έλληνας με ιδιαίτερη ακτινοβολία στον παγκόσμιο τραπεζικό χώρο, ο κ. Νίκολας Χαβούτης, Senior Vice President της JP Morgan, μιλά αποκλειστικά στο euro2day.gr για τo ευρώ, το διεθνή τραπεζικό ανταγωνισμό, αλλά και για το σήμερα και το αύριο των ελληνικών ιδρυμάτων.

Γ. Παναγόπουλος: ”Οχι σε στρατηγικό επενδυτή”

Γ. Παναγόπουλος: ”Οχι σε στρατηγικό επενδυτή”

Πρόσωπο-”κλειδί” στη διαπραγμάτευση των συνδικαλιστών με τη διοίκηση και την κυβέρνηση για θέματα που θα ωφελήσουν τον ΟΤΕ, όπως η εθελουσία έξοδος και η αναδιοργάνωση, αποτελεί ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, κ. Γ. Παναγόπουλος, που μιλάει στο ”Μέτοχο” για το συγκεκριμένο σχέδιο και τις θέσεις των εργαζομένων σχετικά με τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

”Πρόσω Ολοταχώς” η νέα HitechSΝΤ

”Πρόσω Ολοταχώς” η νέα HitechSΝΤ

Τις προοπτικές της HitechSΝΤ, 1,5 χρόνο μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των εταιρειών Hitech και SNT, το σχεδιασμό για το επόμενο διάστημα και την έμφαση που αναμένεται να δοθεί στους νέους τομείς δραστηριοποίησης αναλύει ο κ. Νικόλαος Σφυρής, Πρόεδρος της HitechSΝΤ.

Δ. Λιαρούτσος: ”Στόχος μας τα έργα του Δημοσίου”

Δ. Λιαρούτσος: ”Στόχος μας τα έργα του Δημοσίου”

Την επόμενη μέρα της Unisystems μετά την αλλαγή στην ηγεσία της, τους βασικούς στόχους για την προσεχή διετία, καθώς και το μέλλον του κλάδου της πληροφορικής σκιαγραφεί σε συνέντευξή του στο ”Μέτοχο” ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Δημήτρης Λιαρούτσος.

Α. Νεράτζης: Να προλάβουμε το τρένο...

Τις καθυστερήσεις του ν/σ για τις τηλεπικοινωνίες εξηγεί ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Α. Νεράτζης, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευρυζωνική πρόσβαση, αλλά και στη θέσπιση κινήτρων που θα προσελκύουν επενδύσεις. Τι λέει για τη μονοπωλιακού τύπου θέση του ΟΤΕ και την επίδραση της κρατικής συμμετοχής στον Οργανισμό.

Αλ. Πιλάβιος: Τα ”συν” της Εταιρικής Διακυβέρνησης

Tη στρέβλωση των χρηματιστηριακών τιμών στην αγορά και τη μη αποδοτική κατανομή των παραγωγικών πόρων των εισηγμένων εταιριών εντοπίζει, μεταξύ άλλων, ως συνέπειες της μη αποτελεσματικής εταιρικής διακυβέρνησης ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξης Πιλάβιος σε συνέντευξή του στο ένθετο αφιέρωμα του ΜΕΤΟΧΟΥ για την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Αρ. Μπελλές: ”Στόχος η γιγάντωση”

Τα σχέδια για τη νέα Feedus, τη Seafarm, την αποχώρηση από τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, την αύξηση παραγωγής και εκτίναξη των μεγεθών του ομίλου Νηρέα στην επόμενη διετία σε ποσοστό 250%, αλλά και τις νέες επενδύσεις, αναλύει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Νηρέα κ. Αριστείδης Μπελλές.

Κ. Τσουβελεκάκης: ”Δεν έχουμε ημερομηνία λήξης”

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα αποτελεί για τη Fashion Box Hellas το γεγονός ότι είναι μέλος του ομώνυμου ιταλικού ομίλου και ως εκ τούτου, η εταιρεία λειτουργεί ”χωρίς ημερομηνία λήξης”. Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κ. Τσουβελεκάκης μιλά για τη στρατηγική, το πλήγμα από την Connection, τους μεγάλους πελάτες και το νέο εγχείρημα.

Β. Χατζηλίας: ”Οι επενδυτές θα επιστρέψουν!”

Δίχως να έχει χάσει την αισιοδοξία του, ο χρηματιστής Βασίλης Χατζηλίας εμφανίζεται αρκετά συγκρατημένος για τις μελλοντικές εξελίξεις στη Σοφοκλέους. Τι πιστεύει για την υπόθεση Βοϊλή, το μέλλον των ΑΧΕ, τις επενδυτικές ευκαιρίες. Πώς βλέπει Αλ. Πιλάβιο - Σπ. Καπράλο. Η συνέντευξη στον ”Μέτοχο” και τον Θ. Μαυρίδη.

Στο μικροσκόπιο τώρα οι εισηγμένες!

Δ. Κωνσταντίνου: ”Εφικτοί οι στόχοι της Yalco”

Ν. Οικονόμου: ”Οι συγχωνεύσεις δεν είναι λύση”

”ΗΠΑ - Ρωσία οι επόμενοι στόχοι της Kleemann”

”Δεν αγγίζει την Autohellas η κάμψη στον τουρισμό”

Γ. Αλογοσκούφης: ”ΟΤΕ και ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο”

Τζ. Κουτσολιούτσος: ”Η συνταγή της επιτυχίας μας”

Γ. Αντωνιάδης: Στην καινοτομία η νέα στρατηγική

Γ. Μυλωνάς: ”Έχουμε ακόμη υψηλότερους στόχους”

Φ. Ταμβακάκης: ”Ο πραγματικός ρόλος των θεσμικών”

v