Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρελαντί η Wall

Η αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας από τις Intel και Texas Instruments είναι η είδηση που κυριαρχεί στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών να διαχέεται σε ολόκληρο τον κλάδο των ημιαγωγών, αντισταθμίζοντας τις πετρελαϊκές ανησυχίες.

Η αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας από τις Intel και Texas Instruments είναι η είδηση που κυριαρχεί στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών να διαχέεται σε ολόκληρο τον κλάδο των ημιαγωγών, αντισταθμίζοντας τις πετρελαϊκές ανησυχίες.

Η Texas Instruments, η ισχυρότερη επιχείρηση κατασκευής ημιαγωγών για κινητά τηλέφωνα, αναβάθμισε τους στόχους πωλήσεων και κερδών στο τρέχον τρίμηνο, αποδίδοντας την αναθεώρηση στην έντονη αύξηση ζήτησης για τους ημιαγωγούς της.

Η TI ανακοίνωσε ότι περιμένει έσοδα 3,48 δισ. δολ. με 3,62 δισ. δολ. από 3,29 δισ. δολ. με 3,56 δισ. δολ. στην προηγούμενη πρόβλεψη. Η εταιρία ανέβασε επίσης τον πήχη των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή στα 36 με 38 σεντς, έναντι της πρόβλεψης του Ιουλίου για 31 με 35 σεντς.

Οι ευοίωνες προβλέψεις της Texas Instruments πραγματοποιήθηκαν ενώ δύο άλλοι κατασκευαστές ημιαγωγών εισήγαγαν αναβαθμισμένες προβλέψεις, η Intel και η National Semiconductor.

Η Intel διατήρησε τους στόχους πωλήσεων και κερδοφορίας τρίτου τριμήνου, με τις εκτιμήσεις της εταιρίας να ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις των αναλυτών, αν και οι επενδυτές περίμεναν αναβάθμιση των μεγεθών.

Τροχοπέδη στην ανοδική κίνηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου αποτελεί η νέα άνοδος των πετρελαϊκών τιμών, με το συμβόλαιο futures του αργού πετρελαίου να ξεπερνά και πάλι τα 65 δολάρια, στα 65,1 δολάρια το βαρέλι στις ΗΠΑ, τη στιγμή που η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας μειώνει τις προβλέψεις της για τη ζητούμενη ποσότητα το 2005 και το 2006 τόσο λόγω του τυφώνα όσο και λόγω μειωμένης ζήτησης στην Κίνα.

Στα υπόλοιπα εταιρικά νέα, σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση η Continental Airlines επεσήμανε ότι περιμένει σημαντικές ζημιές στο 2005 λόγω της αυξημένης ενεργειακής επιβάρυνσης, επισημαίνοντας ότι δεν έχει προχωρήσει σε ενέργειες hedging για την τιμή του ”μαύρου χρυσού”.

Η McDonalds ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 3,4% και σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά 5,7%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.616,05 μονάδες με κέρδη 0,22%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,14, στις 2.169,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,18%, στις 1.233,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, όπου νωρίτερα ο δείκτης Dax διέσπασε το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 5.000 μονάδων, για να υποχωρήσει χαμηλότερα εντός της ημέρα.

Ο δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημειώνει κέρδη 0,11% στις 5.346,60 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,28% στις 4.478,41 μονάδες και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώνεται στις 4.994,08 μονάδες με κέρδη 0,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v