Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Πιέσεις εν μέσω ανησυχιών για εταιρικά κέρδη

Υπό πίεση παραμένει η Wall Street καθώς η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών δεν καταφέρνει να καθησυχάσει τους φόβους ότι τα υψηλά ενεργειακά κόστη θα ”χτυπήσουν” την εταιρική κερδοφορία, ενώ Coca-Cola και Hovnanian Enterprises περιέκοψαν τις προβλέψεις για την κερδοφορία τους. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Υπό πίεση παραμένει η Wall Street καθώς η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών δεν καταφέρνει να καθησυχάσει τους φόβους ότι τα υψηλά ενεργειακά κόστη θα ”χτυπήσουν” την εταιρική κερδοφορία, ενώ Coca-Cola και Hovnanian Enterprises περιέκοψαν τις προβλέψεις για την κερδοφορία τους. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα των 64 δολ. ανά βαρέλι, μετά την ανακοίνωση ότι τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα πτώση μικρότερη της αναμενόμενης.

Στο μέτωπο της μακροοικονομίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, συμπληρώθηκαν 319.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, έναντι 320.000 αιτήσεων κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν 315.000 αιτήσεις.

Παράλληλα, οριακή πτώση κατά 0,1% σημείωσαν τα αποθέματα χονδρικής Ιουλίου, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση ύψους 0,5%.

”Αυτό που συμβαίνει στην αγορά έχει να κάνει με την ανησυχία για τον αντίκτυπο του πετρελαίου στα εταιρικά κέρδη” σχολίασε ο Jim Awad, πρόεδρος της Awad Asset Management. ”Είναι κάτι που η αγορά είχε αγνοήσει τις τελευταίες δύο ημέρες. Εν μέρει επρόκειτο για ευσεβείς πόθους” πρόσθεσε.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Coca-Cola η οποία προειδοποίησε ότι η κερδοφορία κατά το τρίτο τρίμηνο δεν θα φθάσει τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω χαμηλότερων πωλήσεων στην Ευρώπη.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Hovnanian. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κατοικιών του New Jersey προέβλεψε ότι η κερδοφορία για το 2006 θα διαμορφωθεί στα 8,05-8,40 δολ. ανά μετοχή έναντι 8,55 δολ. που είναι η μέση πρόβλεψη των αναλυτών. Υποχώρηση εμφανίζουν οι τίτλοι και άλλων εταιριών του κλάδου όπως οι Centex Corp., KB Home, Pulte Homes και Toll Brothers.

Υποχωρεί η μετοχή της EBay Inc. η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Skype Technologies, μιας ακόμη εταιρίας του κλάδου.

Πιέσεις δέχονται αρκετές μετοχές εταιριών λιανικού εμπορίου όπως η Sears Holdings και η Federated Department Stores.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Altria Group. Η Morgan Stanley αναβάθμισε την τιμή – στόχο για τη μετοχή στα 105 δολ. από τα 91 δολ. πριν, λόγω της απόφασης για τη διάσπαση της εταιρίας.

Ενισχύονται οι μετοχές των Intel και Texas Instruments εν αναμονή των αναθεωρήσεων τους για τα μεγέθη τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.598 μονάδες με απώλειες 0,33%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,11%, στις 2.169 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,29%, στις 1.232 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, καθώς ο DAX στη Φρανκφούρτη κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να εμφανίσει οριακή ενίσχυση 0,09% στις 4.992,75 μονάδες. Αντίθετα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,47% στις 5.340,80 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,45% στις 4.465,94 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v