Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall λόγω πετρελαίου και Fed

Οι ανησυχίες ότι η Federal Reserve δεν έχει πειστεί για την ανάγκη παύσης στην πορεία σύσφιξης των αμερικανικών επιτοκίων αλλά και η νέα ανοδική κίνηση των πετρελαϊκών τιμών ασκούν πιέσεις στις τιμές των μετοχών στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Κινητικότητα στις μετοχές internet μετά από αναφορές για εξαγορές στον κλάδο από τις eBay και News Corp.

Οι ανησυχίες ότι η Federal Reserve δεν έχει πειστεί για την ανάγκη παύσης στην πορεία σύσφιξης των αμερικανικών επιτοκίων αλλά και η νέα ανοδική κίνηση των πετρελαϊκών τιμών ασκούν πιέσεις στις τιμές των μετοχών στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Ενδιαφέρον στις μετοχές internet μετά από αναφορές για εξαγορές στον κλάδο από τις eBay και News Corp.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα συνεχιστεί η πολιτική σύσφιξης των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το δημοσίευμα επικαλείται αξιωματούχο της κεντρικής τράπεζας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, ο οποίος και επισήμανε ότι αν και δεν έχει αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο παύσης, η Fed διαφωνεί με τη λογική που ανακυκλώνεται στη Wall Street.

Ανοδική κίνηση πραγματοποιούν οι τιμές του πετρελαίου στις ενεργειακές αγορές, με κερδοσκοπικά κεφάλαια να τοποθετούνται στο ενδεχόμενο αδύναμων στρατηγικών αποθεμάτων, που ανακοινώνονται αργότερα εντός της ημέρας. Ο ”μαύρος χρυσός” τιμάται στα 64,92 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και σε 63,47 δολάρια στο Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας νωρίτερα, στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, συμπληρώθηκαν 319.000 αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, έναντι 320.000 αιτήσεων κατά την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν 315.000 αιτήσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρία internet eBay βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Skype Technologies, μιας ακόμη εταιρίας του κλάδου. Η είδηση οδηγεί τη μετοχή της eBay σε υποχώρηση κατά 2,9% στα 39,2 δολάρια.

Η News Corp. η εταιρία του μεγιστάνα Rupert Murdoch, ανακοίνωσε την εξαγορά της IGN Entertainent, μια εταιρία internet, έναντι 650 εκ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.616,05 μονάδες με απώλειες 0,16%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,33%, στις 2.164,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,28%, στις 1.232,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,41% στις 5.343,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,68% στις 4.455,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.971,08 μονάδες με απώλειες 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v