Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή υποχώρηση στη Wall

Μικρή υποχώρηση σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street παρά την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και την απομάκρυνση του τυφώνα ”Κατρίνα”. Ανάμικτα τα μακροοικομικά στοιχεία. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Μικρή υποχώρηση σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street παρά την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και την απομάκρυνση του τυφώνα ”Κατρίνα”. Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα η σταδιακή αποκατάσταση της ροής της παραγωγής αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει αποδέσμευση αποθεμάτων της ΙΕΑ οδηγούν χαμηλότερα τις πετρελαϊκές τιμές.

Στα μακροοικονομικά νέα, αύξηση κατά 169.000 παρουσίασαν οι νέες θέσεις εργασίας Αυγούστου, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση της τάξεως των 190.000. Αντίθετα στο 4,9% υποχώρησε ο δείκτης ανεργίας Αυγούστου, ενώ τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε στο 5,0%. Εξάλλου για τον ίδιο μήνα τα μέσα ημερομίσθια ενισχύθηκαν οριακά κατά 0,1%, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,2%.

Στα εταιρικά νέα πτωτικά κινείται η μετοχή της Boeing, μετά την απεργία που κήρυξαν υπάλληλοί της σήμερα. Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται η Northwest Airlines που προέβλεψε ότι οι αυξημένες πετρελαϊκές τιμές ίσως να οδηγήσουν σε καταγραφή ζημιών το γ΄ τρίμηνο την αεροπορική εταιρία.

Kέρδη καταγράφει η ΑIG, κατόπιν της αναβάθμισης σε ”Buy” από ”Hold” λόγω αποτίμησης αλλά και θετικότερων προοπτικών κερδοφορίας.

Στις 10.441 μονάδες κινείται ο Dow Jones με απώλειες 0,17%, ενώ πτώση 0,28% καταγράφει ο Nasdaq, στις 2.141 μονάδες. Πτωτικά κατά 0,27% κινείται ο S&P, στις 1.218 μονάδες.

Στο μεταξύ οριακή πτώση 0,03% κατέγραψε ο FTSE 100, στις 5.326 μονάδες, ενώ απώλειες 0,11% σημείωσε ο Dax, στις 4.837 μονάδες. Απώλειες 0,43% για τον Cac, που υποχώρησε στις 4.404 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v