Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πετρελαϊκή υποχώρηση βελτιώνει το κλίμα στη Wall

Η υποχώρηση των futures πετρελαίου και βενζίνης αλλά και τα μηνύματα από την αγορά εργασίας βελτιώνουν το κλίμα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινείται σε υψηλότερα επίπεδα στο άνοιγμα.

Η υποχώρηση των futures πετρελαίου και βενζίνης αλλά και τα μηνύματα από την αγορά εργασίας βελτιώνουν το κλίμα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινείται σε υψηλότερα επίπεδα στο άνοιγμα.

Ειδικότερα, το κλείσιμο των θέσεων κερδοσκοπικών κεφαλαίων στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του αργού πετρελαίου και της βενζίνης, αλλά και οι προσδοκίες ότι η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας θα επιτρέψει εξαγωγές από τα ευρωπαϊκά στρατηγικά αποθέματα στις ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο τιμάται στα 68,39 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη ενώ στο Λονδίνο, υποχώρησε κάτω από τα 67 δολάρια, στα 66,93 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ διαμορφώνεται στα 2,285 δολάρια το γαλόνι, από 2,6 δολάρια πριν από δυο ημέρες.

Εν τω μεταξύ, μεικτή εικόνα για την αγορά εργασίας αποτυπώνεται στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο. Ειδικότερα, οι αμερικανικές επιχειρήσεις δημιούργησαν 169.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Ωστόσο, οι αναλυτές περίμεναν δημιουργία 190.000 θέσεων εργασίας έναντι 207.000 θέσεων κατά τον προηγούμενο μήνα. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε οριακά στο 4,9%.

Ωστόσο, η ανοδική αναθεώρηση των θέσεων εργασίας από προηγούμενους μήνες στέλνει ευοίωνα μηνύματα στις αγορές από το μέτωπο της αγοράς εργασίας.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Merrill Lynch διατήρησε την σύσταση buy, σε έκθεσή της για τη μετοχή της General Electric. ”Θεωρούμε ότι η GE θα αρχίσει να υπεραποδίδει στο τέταρτο τρίμηνο λόγω ευνοϊκών ιστορικών τάσεων ενώ αναμένεται να επιταχύνει και το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών”, επισημαίνει ο διεθνής οίκος.

Μια ακόμη εταιρία του Dow Jones, η ασφαλιστική American International Group έχει αλλαγή σύστασης σε buy από hold από τη χρηματιστηριακή A.G.Edwards, λόγω αποτίμησης αλλά και καλύτερων προοπτικών κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.476,05 μονάδες με κέρδη 0,16%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,19%, στις 2.152,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,19%, στις 1.223,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις παρουσιάζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,06% στις 5.331,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,42% στις 4.405,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.847,08 μονάδες με κέρδη 0,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v