Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εταιρίες εξαγορών πωλεί η Ford την Hertz

Η Ford θα πωλήσει την επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz σε ομάδα από buyout firms μεταξύ των οποίων η Clayton, η Carlyle και η Merrill Lynch Global Private Equity, προς 5,5 με 6 δισ. δολάρια, αναφέρει ο διεθνής Τύπος.

Σε εταιρίες εξαγορών πωλεί η Ford την Hertz
Η Ford Motor θα πωλήσει την επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz σε ομάδα από επιχειρήσεις εξαγορών μεταξύ των οποίων η Clayton Dubilier & Rice, η Carlyle Group και η Merrill Lynch Global Private Equity, προς 5,5 με 6 δισ. δολάρια, αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, η ”μοίρα” της Hertz θα έχει αποφασιστεί μέχρι την Παρασκευή. Οι εν λόγω buyout firms θα αναλάβουν επίσης τα χρέη της Hertz, που ξεπερνούν τα 10 δισ. δολάρια.

Για να χρηματοδοτήσουν την αγορά, θα δαπανήσουν περί τα 3 δισ. δολάρια από τα δικά τους κεφάλαια και θα δανειστούν επιπλέον 12 δισ. δολάρια.

Εάν εξασφαλίσει την εξαγορά η παραπάνω ομάδα, θα έχει καταφέρει μια σπάνια νίκη έναντι της ανταγωνιστικής ομάδας από private-equity firms, που περιλαμβάνει την Bain Capital, την Blackstone Group, την Texas Pacific Group και την Thomas H. Lee & Partners. Οι δύο ομάδες ανταγωνίζονται έντονα για την Hertz.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ford είχε μελετήσει το ενδεχόμενο να εισαγάγει την Hertz στο χρηματιστήριο και ενδέχεται το δ.σ. της αυτοκινητοβιομηχανίας να επιλέξει πράγματι αυτή τη λύση την τελευταία στιγμή, αν και ακούγεται πιθανότερο να πουλήσει κατευθείαν την επιχείρηση γιατί έτσι θα εξασφαλίσει περισσότερα άμεσα κεφάλαια σε σχέση με την δημόσια εγγραφή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v