Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάει για το 5x5 η Wall Street

Ανοδικά επί 5η συνεδρίαση συντηρεί Wall και ευρωαγορές η 5πλή παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών, με το βλέμμα επικεντρωμένο στην κρίσιμη συνεδρίαση για την ευρωζώνη στην Πολωνία. Βουτιά της μετοχής RIM.

Ανοδικά επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση συντηρεί και την Wall Street η 5πλή παρέμβαση των κεντρικών τραπεζιτών στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, με το βλέμμα επικεντρωμένο στις εξελίξεις από την κρίσιμη συνεδρίαση του Ecofin στην Πολωνία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,6% στις 11.500 μονάδες, ο S&P 0,6% στις 1215 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,45% στις 2.618 μονάδες.

Η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην Πολωνία έχει κεντρική θέση στην σημερινή ατζέντα, καθώς όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, με τον φόβο ότι ένα μεγάλο κρεσέντο μπορεί να προκαλέσει νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε συνεργασία με τέσσερις ακόμη κορυφαίες κεντρικές τράπεζες για την παροχή ρευστότητας σε δολάρια προς τις τράπεζες της Ευρώπης, προκάλεσε ευρεία ανακούφιση στον επενδυτικό κόσμο χθες και στήριξε το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου σε υψηλότερα επίπεδα, με τον Dow Jones να κλείνει με κέρδη 1,7%.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια
έκλεισαν σήμερα με ευρεία άνοδο, αντλώντας στήριξη από την 5πλή παρέμβαση των κεντρικών τραπεζιτών στην Ευρώπη.

Η επίδραση της συντονισμένης παρέμβασης παραμένει και σήμερα ορατή στις ευρωαγορές, όπου οι τράπεζες αποκομίζουν εύρωστα κέρδη. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,59% στις 5.369 μονάδες, ο DAX 0,94% στις 5.557 μονάδες, ενώ ο CAC 0,58% στις 3.063 μονάδες.

Η νευρικότητα και η μεταβλητότητα παραμένουν έντονες πάντως και αναλυτές δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι την επόμενη εβδομάδα «θα μπορούσε να εμφανιστεί άνοδος 5% όσο εύκολα θα μπορούσε να εκδηλωθεί πτώση 5%» στις αγορές.

Για την σημερινή συνεδρίαση της Νέας Υόρκης, στο επιχειρηματικό μέτωπο κυριαρχούν τα απογοητευτικά αποτελέσματα και η δυσοίωνη πρόβλεψη για τα περιθώρια κέρδους από την Research in Motion, που αντιδρά με βουτιά σχεδόν 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v