Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις έδωσαν ώθηση στη Wall

Ισχυρή άνοδος στη Wall καθώς οι επενδυτές φέρονται πλέον πεπεισμένοι ότι Γερμανία και Γαλλία θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις ελληνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του χρέους. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street καθώς οι επενδυτές φέρονται πλέον πεπεισμένοι ότι Γερμανία και Γαλλία θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις ελληνικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση του χρέους. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τρίτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση στη Wall με αφορμή την αναπτέρωση των ελπίδων για επίλυση του ελληνικού ζητήματος μετά την τηλεφωνική συνδιάσκεψη που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τους Νικολά Σαρκοζί και Αγγέλα Μέρκελ.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Dearborn Partners, Paul Nolte, "οι επενδυτές την τελευταία εβδομάδα έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις ευρωπαϊκές εξελίξεις αναφορικά με την κρίση χρέους και ιδιαίτερα με την στάση των ισχυρών χωρών της Ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα".

«Φαίνεται πως Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί πράττουν τα δέοντα προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ», αναφέρει ο αναλυτής της Janney Montgomery Scott, Mark Luschini.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, οι λιανικές πωλήσεις παρέμεινα πρακτικώς αμετάβλητες τον Αύγουστο καθώς ο όγκος των λιανικών πωλήσεων παρέμεινε στα 389,5 δισ. δολάρια όπως και τον Ιούλιο και ο δείκτης τιμών παραγωγού διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η ConAgra Foods (-2,1%) επιβεβαίωσε την προσφορά εξαγοράς της Ralcorp Holdings, ενώ η επενδυτική Oaktree Capital Management έκανε πρόταση εξαγοράς στην παιχνιδοβιομηχανία Jakks Pacific Inc. (+22%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε σήμερα οριακά 0,3% στα 1.824 δολ./oz και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε πτωτικά 1,7% στα 88,69 δολ. ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε κέρδη 13,4%, στα 0,93 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 2,2%, στα 18,29 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 1,27%, στις 11.246,66 μονάδες, ο S&P με κέρδη 1,35%, στις 1.188,67 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,60%, στις 2.572,55 μονάδες.

Στις ευρωαγορές επικράτησε μια ακόμη συνεδρίαση με μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι συναλλαγές άρχισαν αρνητικά, υπό το βάρος της υποβάθμισης των γαλλικών τραπεζών Societe Generale και Credit Agricole από την Moody’s Investors Service.

Ωστόσο οι συντονισμένες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις ώστε να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία και να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, δια στόματος κυρίως των κ. κ. Barroso, Rehn και Sarkozy, ενέπνευσαν αλλαγή κλίματος το μεσημέρι.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,02% στις 5.227 μονάδες, ο DAX με άνοδο 3,41% στις 5.340 μονάδες, και ο CAC με κέρδη 1,91% στις 2.949 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v