Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική ώθηση στη Wall

Κέρδη στη Wall Street με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται για άλλη μια συνεδρίαση στην κρίση χρέους εντός της Ευρωζώνης. Άνοδος 1,5% για τον Nasdaq. Επέστρεψε πάνω από τα 90 δολ. το αργό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Κέρδη στη Wall Street με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται για άλλη μια συνεδρίαση στην κρίση χρέους εντός της Ευρωζώνης. Άνοδος 1,5% για τον δείκτη Nasdaq. Επέστρεψε πάνω από τα 90 δολ. το αργό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Lazard Capital Market, Arthur Hogan, “Όλοι τώρα σκέφτονται την Ελλάδα η οποία έχει δύο επιλογές … είτε να τα καταφέρει είτε να αποτύχει. Όλα όμως εξαρτώνται από τη στάση της Γερμανίας”.

Και συμπλήρωσε, «οι αγορές μέχρι σήμερα έχουν δίκαια αποτιμήσει τις πληροφορίες που έρχονται από την Ευρώπη. Ωστόσο έως ότου υπάρξουν οι οριστικές απαντήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, οι χρηματιστηριακές αγορές θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με σημαντική μεταβλητότητα».

Πλέον στη Wall όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ιδιαίτερα μετά την δυναμική παρέμβαση Obama ο οποίος ουσιαστικά κατηγόρησε τις ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης ότι δεν έχουν πράξει τα δέοντα ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες και να δημιουργηθούν προοπτικές εξόδου από την κρίση υπερχρεωμένων κρατών μελών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στέλνει τον Υπουργό Οικονομικών Timothy Geithner στο Ecofin προκειμένου να ζητήσει την αύξηση των κονδυλίων του ταμείου διάσωσης της Ευρωζώνης.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, ανήλθε στο 1,23 τρισ. δολάρια.

Στη Wall σημαντικά κέρδη αποκόμισαν σήμερα οι μετοχές της βαριάς βιομηχανίας καθώς και ο τεχνολογικός κλάδος .

Αναλυτικά οι μετοχές της General Electric και Caterpillar κράτησαν σε θετικό έδαφος των Dow ενώ ώθηση στον Nasdaq έδωσαν οι τίτλοι των Oracle, Intel και Apple.

Στον αντίποδα, σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν στον ενεργειακό κλάδο μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της ΙΕΑ για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2011 και το 2012.
Πτώση 0,9% για τον τίτλο της Chevron και 1% για την Exxon Mobil.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,1% στα 1.834 δολ./oz και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά 2,15% στα 90,11 δολάρια ανά βαρέλι, σε υψηλό 6 εβδομάδων.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε κέρδη 5,8%, στα 0,82 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε απώλειες 3,45%, στα 17,90 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,40%, στις 11.105,85 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,91%, στις 1.172,87 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,49%, στις 2.532,15 μονάδες.

Η φήμη ότι η Κίνα μελετά την εξαγορά ιταλικών ομολόγων και η είδηση ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη με θέμα την ελληνική κρίση, «σήκωσαν» τις ευρωαγορές το μεσημέρι.

Έχοντας διολισθήσει το πρωί σε νέα χαμηλά διετίας, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε 0,87% υψηλότερα στις 5.174 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη 1,85% στις 5.166 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι 1,41% στις 2.895 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v