Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στην Wall Street

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, η Wall εμφανίζει επιφυλακτικά ανοδικά πρόσημα, ακολουθώντας το μεσημεριανό ανοδικό γύρισμα των ευρωαγορών.

Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, η Wall Street εμφανίζει θετικά πρόσημα, ακολουθώντας το μεσημεριανό ανοδικό γύρισμα των ευρωαγορών μετά την νέα πρωινή «βουτιά».

Αυτή την ώρα, μετά από τα μικτά πρόσημα του ανοίγματος, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,39% στις 11.102 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,61% στις 1.170 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,85% στις 2.517 μονάδες.

Η φήμη ότι η Κίνα μελετά την εξαγορά ιταλικών ομολόγων και η είδηση ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη τηλεδιάσκεψη με θέμα την ελληνική κρίση, «σήκωσαν» τις ευρωαγορές το μεσημέρι.

Εχοντας διολισθήσει το πρωί σε νέα χαμηλά διετίας, αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,54% στις 5.175 μονάδες, ο DAX 1,5% στις 5.148 μονάδες, ενώ ο CAC 0,48% στις 2.869 μονάδες.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η BNP Paribas διολίσθησε 6% καθώς φημολογήθηκε ότι οι τράπεζα έχει προβλήματα με την ρευστότητα σε δολάρια.

Αρκετοί παρατηρητές στην Wall Street πιστεύουν ότι η Γερμανία εντέλει θα βάλει τα δυνατά της να επιλύσει την κρίση χρεών της Ελλάδας και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο έκτακτο Ecofin της Παρασκευής, στο οποίο θα παραβρεθεί και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ. Timothy Geithner.

Η χθεσινή συνεδρίαση στην Νέα Υόρκη χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα για μια ακόμη φορά και, σε ένα ξέσπασμα αγοραστικού ενδιαφέροντος πριν το κλείσιμο, η αγορά έσβησε σε διάστημα μόλις ενός τετάρτου απώλειες έως και 1%. Με κέρδη έκλεισαν και οι τρεις δείκτες με τον Nasdaq να κάνει την διαφορά με άνοδο 1,10% και τον Dow να επιστρέφει πάνω από τις 11.000 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, σήμερα η Best Buy υποχωρεί σχεδόν 1% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών τριμήνου 30%.

Ο τίτλος της Intersil ενισχύεται στον απόηχο των αποτελεσμάτων της.

Νωρίτερα στις ασιατικές συνεδριάσεις επικράτησε θετική αντίδραση με τον Nikkei στο Τόκιο να κλείνει 1% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v