Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Obama απογοήτευσε την Wall -Απώλειες ευρωαγορών

Λίγη παρηγοριά βρήκαν στα μέτρα Obama οι επενδυτές και η Wall κινείται χαμηλότερα, σβήνοντας τα μικρά κέρδη της εβδομάδας. Πιέσεις στην τεχνολογία λόγω προειδοποίησης TI. Βουτιά ευρωαγορών μετά την αποχώρηση Stark.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές βρήκαν λίγη παρηγοριά στις προτάσεις του Προέδρου Barack Obama για την τόνωση της απασχόλησης, ενώ η προειδοποίηση της Texas Instruments για την μελλοντική κερδοφορία επιβαρύνει την ψυχολογία.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του κ. Juergen Stark από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ εξαιτίας διαμάχης όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την κεντρική τράπεζα, επιδεινώνει την πτώση, ειδικά για το γερμανικό χρηματιστήριο. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,49% στις 11.126 μονάδες, ο S&P 1,39% στις 1.169 μονάδες, ο Nasdaq με πτώση 1,08% στις 2.501 μονάδες.

Αποκαλώντας την στασιμότητα της οικονομίας «εθνική κρίση,» ο Πρόεδρος Obama ζήτησε από το Κογκρέσο χθες να εγκρίνει πακέτο μέτρων για την απασχόληση ύψους 440 δισ. δολαρίων.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κεντρικός τραπεζιτης κ. Ben Bernanke είχε προκαλέσει απογοήτευσε, καθώς δεν αναφέρθηκε σε νέα μέτρα της Fed για μείωση του κόστους δανεισμού ώστε να τονωθεί η οικονομία.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας χθες, μετά την ομιλία Bernanke, με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 100 μονάδες.

Μέχρι το χθεσινό κλείσιμο, ο δείκτης S&P 500 αποκόμιζε κέρδη 1% στην εβδομάδα.

Το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά με άνοδο 0,4% έναντι του καλαθιού με τα νομίσματα των έξι μεγάλων εμπορικών εταίρων των ΗΠΑ, ενώ το yield στα 10ετή ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου κερδίζει 3 μονάδες βάσης στο 2,01%.

Οι διαθέσεις παραμένουν επιφυλακτικές σήμερα, ενόψει της συνόδου υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Group of Seven, που ξεκινά σήμερα στην Μασσαλία.

Η μετοχή της Texas Instruments υποχωρεί 1% κατόπιν της υποβάθμισης των προβλέψεων πωλήσεων και κερδών γ΄τριμήνου. Η προειδοποίηση επιβαρύνει το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου.

Αρνητικά αντιδρά και η Bank of America στην φήμη ότι η τράπεζα ετοιμάζει αναδιοργάνωση που θα επιφέρει κατάργηση 40.000 θέσεων εργασίας.

Πτωτικά κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Porsche να βουλιάζει 10% μετά την ανακοίνωση καθυστέρησης της προγραμματισμένης συγχώνευσής της με την Volkswagen.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,78% στις 5.298 μονάδες, ενώ ο ο DAX αντιδρά με βουτιά 3,14% στην αποχώρηση του κ. Stark από την ΕΚΤ στις 5.238 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 2,98% στις 2.993 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v