Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Άλμα" 270 μονάδων για τον Dow Jones

Τερμάτισε το πτωτικό σερί 3 συνεδριάσεων στη Wall μετά τις φήμες για μεγάλο “πακέτο” στήριξης στην αγορά εργασίας και τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του χρέους στην Ευρωζώνη. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τερμάτισε το πτωτικό σερί 3 συνεδριάσεων στη Wall μετά τις φήμες για μεγάλο “πακέτο” στήριξης στην αγορά εργασίας και τις θετικές εξελίξεις στο μέτωπο του χρέους στην Ευρωζώνη.

Αναλυτικότερα, οι πληροφορίες ότι ο πρόεδρος Obama σχεδιάζει πακέτο 300 δισ. δολαρίων για την στήριξη της αμερικανικής αγοράς εργασίας καθώς και η απόρριψη των προσφυγών κατά της συμμετοχής της Γερμανίας στα πακέτα στήριξης της Ελλάδας από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, οδήγησαν σε ευρεία άνοδο τους δείκτες της Wall.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Lazard Capital Market, Art Hogan, «ένα από τα στοιχεία που παρουσιάζει ενδιαφέρον στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις και πιθανότατα τους τελευταίους τρεις μήνες, αποτελεί η στροφή των επενδυτών στις εξελίξεις χρέους της Ευρωζώνης. Σήμερα οι ειδήσεις ήταν λιγότερο απογοητευτικές σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο οι μεγαλύτερες ανησυχίες εστιάζονται στην δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ανταποκριθεί στην κρίση χρέους των κρατών μελών της».

Παράλληλα, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η Beige Book, σύμφωνα με την οποία η αμερικανική οικονομία σε γενικές γραμμές αναπτύσσεται με ήπιους ρυθμούς ενώ σε ορισμένες περιφέρειες η οικονομική δραστηριότητα αξιολογείται από μικτή έως και αδύναμη.

Ωστόσο θετικά ήταν τα στοιχεία για καταναλωτικές δαπάνες, τουρισμό και ενεργειακή δραστηριότητα.

Στο εταιρικό μέτωπο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Yahoo ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα την απομάκρυνση της CEO, Carol Bartz καθώς και την στρατηγική αναδιάρθρωση της επιχείρησης.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα η Carol Bartz έμαθε για την απόλυση της μέσω e-mail από το ΔΣ του ομίλου. Άνοδος 5,4% σημείωνε η μετοχή έως και λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Στην Bank of America (+6%) αντίστοιχα, ανακοινώθηκε η απομάκρυνση δύο κορυφαίων διοικητικών στελεχών του τραπεζικού ομίλου.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 60 δολ. σημειώνοντας ποσοστιαία πτώση 3,2% στα 1.813 δολ/oz ενώ το πετρέλαιο ενισχύθηκε 3,7% στα 89,26 δολ. ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε κέρδη 8,8%, στα 0,90 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 3,6%, στα 20,71 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 2,47%, στις 11.414,86 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 2,86%, στις 1.198,62 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 3,04%, στις 2.548,94 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μετά από τρεις έντονα πτωτικές συνεδριάσεις, οι επενδυτές εφόρμησαν προς άγραν ευκαιριών και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 3,14% στις 5.318 μονάδες, ο DAX με κέρδη 4,07% στις 5.405 μονάδες, ενώ ο CAC υψηλότερα 3,63% στις 3.073 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v