Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall με το "πακέτο" Obama στο επίκεντρο

Τα πρώτα κέρδη στο Σεπτέμβριο αποκομίζει η Wall Street, μετά το ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη και τις φήμες για μεγάλο "πακέτο" στήριξης της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο Yahoo και BofA.

Ανάκαμψη μετά από τρεις επάλληλες πτωτικές συνεδριάσεις καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο, αναμένοντας το «πακέτο» 300 δισ. δολ. για την τόνωση της απασχόλησης από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.

Στο επίκεντρο οι, ευνοϊκές σήμερα, εξελίξεις από το μεγάλο μέτωπο της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη και οι διοικητικές ανακατατάξεις στους επιχειρηματικούς κολοσσούς των ΗΠΑ, Yahoo και Bank of America. 

O δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,67% στις 11.325 μονάδες, ο S&P κερδίζει 2,08% στις 1.189 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 2,16% στις 2.527 μονάδες

Οκτώ μετοχές ενισχύονται για κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, όπου όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 289 εκατομμύρια μετοχές στις πρωινές συναλλαγές.

Η Wall Street αποκομίζει τα πρώτα κέρδη στον μήνα Σεπτέμβριο, μετά τις μεγάλες απώλειες των τριών πρώτων συνεδριάσεων του μήνα. Χθες, ο δείκτης Dow Industrials έχασε πάνω από 100 μονάδες, εξαιτίας των φόβων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και την κρίση χρεών στην Ευρώπη.

Σήμερα πάντως, τα νέα μέτρα λιτότητας στα οποία δεσμεύθηκαν Ελλάδα και Ιταλία, καθώς και η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας να απορρίψει τις προσφυγές κατά των ευρωπαϊκών πακέτων στήριξης, έδωσαν αφορμή στους αγοραστές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έτσι ανέκαμψαν δυναμικά από τα χαμηλά διετίας της προηγούμενης συνεδρίασης.

Μετά από τρεις έντονα πτωτικές συνεδριάσεις, οι επενδυτές εφόρμησαν προς άγραν ευκαιριών και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 3,14% στις 5.318 μονάδες, ο DAX με κέρδη 4,07% στις 5.405 μονάδες, ενώ ο CAC υψηλότερα 3,63% στις 3.073 μονάδες.

Στην αμερικανική αγορά, οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Obama στο Κογκρέσο αύριο, κατά την οποία σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg θα προτείνει σχέδιο στήριξης της δημιουργίας θέσεων εργασίας με πακέτο μέτρων ύψους 300 δισ. δολαρίων.

Σήμερα, αναμένεται η κοινοποίηση της έκθεσης Beige Book, στην οποία η Federal Reserve περιγράφει τις εκτιμήσεις της για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Το επιχειρηματικό πεδίο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες εξελίξεις σήμερα. Η μετοχή της Yahoo αντιδρά με άνοδο 6% στην απόλυση της διευθύνουσας συμβούλου κας Carol Bartz και την αναγγελία στρατηγικής αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων.

Θετικά αντιδρά και η Bank of America (+4%) στην ανακοίνωση απομάκρυνσης δύο κορυφαίων διοικητικών στελεχών του τραπεζικού ομίλου.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Nvidia ενισχύεται 5,9% μετά την καλύτερη της αναμενόμενης πρόβλεψη για τα έσοδα του οικονομικού έτους 2013

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v