Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος τιμών πετρελαίου, 80 δολ. "χάνει" ο χρυσός

Τα κέρδη των χρηματιστηριακών αγορών και οι ελπίδες υποστήριξης των οικονομιών ΗΠΑ και Ευρώπης προκαλούν άνοδο στις αγορές εμπορευμάτων, ενώ πιέζουν σε αισθητή διόρθωση την τιμή του χρυσού.

Ανοδος τιμών πετρελαίου, 80 δολ. χάνει ο χρυσός
Τα κέρδη των χρηματιστηριακών αγορών και οι ελπίδες υποστήριξης των οικονομιών ΗΠΑ και Ευρώπης προκαλούν άνοδο στις αγορές εμπορευμάτων, ενώ πιέζουν σε αισθητή διόρθωση την τιμή του χρυσού, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε πιο ριψοκίνδυνες επιλογές.

Η φήμη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama θα καταθέσει πρόταση για πακέτο 300 δισ. δολ. στήριξης της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ, και η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανίας να ανοίξει τον δρόμο στην απόδοση των πακέτων διάσωσης κρατών της ευρωζώνης, βελτιώνουν την επενδυτική ψυχολογία.

Η πτώση του δολαρίου υποβοηθά περαιτέρω την τιμή του πετρελαίου, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις ενισχύεται αυτή την ώρα 2,42 δολάρια ή 2,8% στα 88,44 δολ. ανά βαρέλι στο New York Mercantile Exchange.

Η τιμή του χρυσού διολίσθησε έως 79 δολάρια, καθώς η κίνηση των επενδυτών προς πιο ριψοκίνδυνα ενεργητικά στερεί το πλεονέκτημα του «καταφυγίου» για το πολύτιμο μέταλλο. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου υποχωρεί αυτή την ώρα 66,20 δολ. ή 3,5% στα 1.807 δολ. ανά ουγκιά στο NYMEX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v