Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Bernanke πιέζει τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η Wall Street μετά την ομιλία του προέδρου της Fed, B. Bernanke. Eν αναμονή της κρίσιμης ομιλίας Obama οι επενδυτές. Πιέσεις στις τράπεζες. Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ.

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η Wall Street μετά την ομιλία του προέδρου της Fed, B. Bernanke. Eν αναμονή της κρίσιμης ομιλίας Obama οι επενδυτές. Πιέσεις στις τράπεζες. Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,8% στις 11.337 μονάδες, ο S&P 0,78% στις 1.189 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,5% στις 2.536 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε την Τετάρτη με άνοδο για πρώτη φορά μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, αντλώντας στήριξη από τις προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Σήμερα, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αφήσει ανοιχτές «πόρτες» για περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας και της ρευστότητας στην ευρωζώνη, ενέπνευσε νέα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,41% στις 5.340,38 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,05% στις 5.408,46 μονάδες, ενώ ο CAC 0,41% στις 3.085,83 μονάδες.

Η ΕΚΤ κράτησε αμετάβλητο το επιτόκιο του ευρώ στο 1,5%, διακόπτοντας τον κύκλο αυξήσεων των επιτοκίων που είχε ξεκινήσει με τις δύο προηγούμενες αυξήσεις της φετινής χρονιάς. Ο διοικητής της ΕΚΤ, κ. Jean-Claude Trichet δήλωσε ότι υπάρχουν «πτωτικοί κίνδυνοι» στην ανάπτυξη της ευρωζώνης και δεν διασκέδασε εκτιμήσεις για μείωση των επιτοκίων του ευρώ.

Αμετάβλητο κράτησε και η Bank of England το επιτόκιο της στερλίνας.

Ο επικεφαλής της Federal Reserve, κ. Bernanke μίλησε σήμερα σε συνέδριο στην Μινεσότα όπου για άλλη μια φορά απέφυγε να  αναφερθεί σε ένα τρίτο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Από το στατιστικό μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, ανακοινώθηκε ότι οι εξαγωγές των ΗΠΑ ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούλιο, κατεβάζοντας το εμπορικό έλλειμμα της χώρας στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, στα 44,8 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ κατά 2.000 και διαμορφώθηκε στις 414.000.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Men’s Wearhouse αντιδρά πτωτικά (-1,4%) στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ στον αντίποδα η Smithfield Foods αντιδρά με κέρδη 4%.

Ο τίτλος της JPMorgan Chase υποχωρεί 2,1%, όσο και της Boeing.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, με άνοδο 1,5% για τις Cisco Systems και Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v