Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sberbank: Εξαγορά μονάδων VBPS αν. Ευρώπης

Η ρωσική τράπεζα Sberbank έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά των επιχειρήσεων ανατολικής Ευρώπης της Oesterreichische Volksbanken AG, πλην των μονάδων της Ρουμανίας.

Sberbank: Εξαγορά μονάδων VBPS αν. Ευρώπης
Η ρωσική τράπεζα Sberbank έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά των επιχειρήσεων ανατολικής Ευρώπης της Oesterreichische Volksbanken AG, (VBPS) πλην των μονάδων της Ρουμανίας.

Η κίνηση της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας εντάσσεται στην προσπάθεια επέκτασης εκτός των συνόρων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Για την Volksbanken, που εδρεύει στην Βιέννη, η απόφαση εντάσσεται στις αυξημένες πιέσεις που δέχεται εξαιτίας της αποτυχίας της στα τραπεζικά stress test της Ευρώπης τον Ιούλιο. Η τράπεζα ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου ότι δεν θα επιτύχει τον στόχο κερδοφορίας της φέτος, εξαιτίας απομειώσεων στα ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, η Sberbank συζητούσε παλαιότερα να διαθέσει 670 εκατ. ευρώ για τα μερίδια, αλλά μετά την «βουτιά» στις τιμές των ευρωπαϊκών μετοχών, χαμήλωσε το τίμημα στα 585-645 εκατ. ευρώ, αναλόγως με την φετινή εμφάνιση των μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v