Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής για Obama στην Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζει η Wall Street, περιμένοντας την κρίσιμη ομιλία του Προέδρου Obama για μέτρα τόνωσης της απασχόλησης. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα χθεσινά κέρδη, αναμένοντας τις κρίσιμες ομιλίες του αμερικανού Προέδρου Barack Obama και του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Ben Bernanke.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,32% στις 11.377 μονάδες, ο S&P 0,52% στις 1.192 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,24% στις 2.542 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε την Τετάρτη με άνοδο για πρώτη φορά μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, αντλώντας στήριξη από τις προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σήμερα με μικτά πρόσημα, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στην ομιλία του διοικητή της ΕΚΤ, κ. Jean-Claude Trichet, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης να κρατήσει αμετάβλητο το επιτόκιο του ευρώ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι υπάρχουν «πτωτικοί κίνδυνοι» στην ανάπτυξη της ευρωζώνης και δεν διασκέδασε εκτιμήσεις για μείωση των επιτοκίων του ευρώ.

Αμετάβλητο κράτησε και η Bank of England το επιτόκιο της στερλίνας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,4% στις 5.293 μονάδες, ο DAX 0,67% στις 5.369 μονάδες, ενώ ο CAC 0,12% στις 3.069 μονάδες.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, αλλά και στην στην πολυαναμενόμενη ομιλία του Προέδρου Obama στο Κογκρέσο, κατά την οποία αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα τόνωσης της αγοράς εργασίας.

Ο επικεφαλής της Federal Reserve, κ. Bernanke θα μιλήσει σε συνέδριο στην Μινεσότα και ενδεχομένως να δώσει ενδείξεις για μέτρα που μπορεί να λάβει η Fed για να τονώσει την αμερικανική ανάπτυξη.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Men’s Wearhouse αντιδρά πτωτικά (-1,4%) στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ στον αντίποδα η Smithfield Foods αντιδρά με κέρδη 4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v