Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αμετάβλητα στο 1,5% στα ευρωεπιτόκια

 Αμετάβλητα, στο 1,5%, διατήρησε τα επιτόκια του ευρώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές.

ΕΚΤ: Αμετάβλητα στο 1,5% στα ευρωεπιτόκια
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε, όπως αναμενόταν καθολικά, αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο του ευρώ στο 1,5%. Μετά από δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος, η ΕΚΤ έλαβε ομόφωνα την απόφαση της διατήρησης σταθερών επιτοκίων.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει ο διοικητής της ΕΚΤ κ. Jean-Claude Trichet, δίνοντας ενδείξεις για τις αποφάσεις που θα λάβει ο νομισματικός ρυθμιστής της ευρωζώνης, ώστε να υποστηρίξει την επίλυση της επιδεινουμενης κρίσης χρεών.

Ο κ. Trichet αναμένεται να αντισταθεί στις εκκλήσεις μείωσης του βασικού επιτοκίου του ευρώ και ενδεχομένως να επιλέξει την χρήση άλλων εργαλείων, όπως αύξηση της παροχής ρευστότητας στις τράπεζες της ευρωζώνης. Παρατηρητές δεν αποκλείουν σε αυτά τα μέτρα να περιληφθεί επανεισαγωγή των 12μηνων δανείων προς τις τράπεζες ή και μείωση του επιτοκίου που αποδίδει για τις overnight καταθέσεις.

Λίγο νωρίτερα από την απόφαση της Φρανκφούρτης, η Bank of England στο Λονδίνο άφησε αμετάβλητο στο ιστορικά χαμηλό του 0,5% το επιτόκιο της στερλίνας, όπως αναμενόταν. Παράλληλα, δεν ανακοινώθηκε καμία μεταβολή στο βρετανικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v