Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΕΑ: Χαμηλότερα η ζήτηση πετρελαίου 2011-12

H ΙΕΑ χαμήλωσε τον πήχη της πρόβλεψης για την ζήτηση πετρελαίου το 2011 και 2012, εξαιτίας της επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά προειδοποίησε ότι περάσει καιρός για να υποχωρησουν και οι τιμες του πετρελαίου.

ΙΕΑ: Χαμηλότερα η ζήτηση πετρελαίου 2011-12
H International Energy Agency χαμήλωσε τον πήχη της πρόβλεψης για την ζήτηση πετρελαίου το 2011 και 2012, εξαιτίας της επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί να περάσει καιρός για να υποχωρησουν και οι τιμες του πετρελαίου.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν προβλήματα στην προσφορά που πιθανότατα θα επιμείνουν, παρά την επανέναρξη της πετρελαϊκής παραγωγής της Λιβύης. Κατά την ΙΕΑ, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια για να επιστρέψει η λιβυκή παραγωγή στα επίπεδα που κινείτο πριν τις εθνικές συγκρούσεις.

Η πρόβλεψη της ΙΕΑ για τις τιμές του μαύρου χρυσού, έρχεται σε αντίθεση με την εκτίμηση του OPEC. Το πετρελαϊκό καρτέλ έκανε πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη για τις τιμές του πετρελαίου και υπονόησε ότι ορισμένα μέλη θα καταφέρουν να διαχειριστούν αυτόν τον κίνδυνο, μειώνοντας την παραγωγή.

Η πρόβλεψη της διεθνούς υπηρεσίας ενέργειας μειώθηκε κατά 0,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για το 2011 και κατά 0,4 εκατομμύρια το 2012. Και πάλι, η ΙΕΑ εκτιμά ότι η ζήτηση πετρελαίου θα είναι ελαφρώς υψηλότερη από την τρέχουσα προσφορά, τον επόμενο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v