Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τραπεζικές πιέσεις στην Wall Street

Άλλη μια συνεδρίαση για "γερά νεύρα" εκτυλίσσεται στην Wall, με κύριο χαρακτηριστικό την μεταβλητότητα. Πιέσεις στις τράπεζες, κάτω από τα 100$ η Goldman. Στήριξη στην τεχνολογία. Πρόσθετες απώλειες ευρωαγορών.

Άλλη μια συνεδρίαση «για γερά νεύρα» εκτυλίσσεται στην Wall Street με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν έντονη μεταβλητότητα.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με πτώση στον απόηχο των φόβων για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, αλλά «γύρισε» θετικά χάρη στο τεχνολογικό deal της ημέρας λίγο μετά το άνοιγμα.

Ωστόσο τα αρνητικά πρόσημα επέστρεψαν εκ νέου στην συνέχεια, με τις πωλήσεις να επικεντρώνονται και πάλι στις τράπεζες και την μετοχή της Goldman να διολισθαίνει παροδικά κάτω από τα 100 δολάρια, για πρώτη φορά από το 2009.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,83% στις 10.901 μονάδες, ο S&P 0,7% στις 1.146 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,16% στις 2.464 μονάδες.

Το τεχνολογικό deal της Broadcom για την εξαγορά της NetLogic Microsystems (+50%), βοηθά στην υπεραπόδοση του τεχνολογικού κλάδου υπεραποδίδει.

Εξαιτίας του πανικού στην ευρωζώνη, ο Dow έχασε πάνω από 300 μονάδες στην συνεδρίαση της Παρασκευής, μετά την παραίτηση κορυφαίου στελέχους της ΕΚΤ εξαιτίας διαμάχης για την διαχείριση της κρίσης χρεών.

Οι πωλήσεις συνεχίζονται και σήμερα, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές βουλιάζουν με πρόσθετες δραματικές απώλειες.

Οι γαλλικές τράπεζες συγκεντρώνουν τα περισσότερα πυρά εξαιτίας της είδησης ότι η Moody’s ετοιμάζεται να υποβαθμίσει μεγάλες γαλλικές τράπεζες εξαιτίας των ανοιγμάτων τους στην Ελλάδα. Η μετοχή της BNP Paribas βουλιάζει 13%.

Τα πρόσημα επιδεινώθηκαν μετά την αιφνιδιαστική είδηση της έκρηξης σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Γαλλία , αλλά η μικτή κίνηση της Wall Street περιόρισε τις απώλειες και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,14% στις 5.155 μονάδες, ο DAX 1,52% στις 5.111 μονάδες, ενώ ο CAC που έφτασε να χάνει έως 5%, αυτή την ώρα υποχωρεί 3% στις 2.884 μονάδες.

Από τις αμερικανικές τράπεζες, η Citigroup υποχωρεί 3,5% και η Bank of America 2,4%.

Στις λοιπές εξελίξεις, η Capital One Financial διολισθαίνει 8% καθώς φημολογείται ότι η Federal Reserve έχει βάλει στο μικροσκόπιο την προτεινόμενη εξαγορά των αμερικανικών online τραπεζικών επιχειρήσεων της ING Group (-8,67%).

Οι διαρκώς αυξανόμενοι φόβοι χρεοκοπίας της Ελλάδας επιβαρύνουν περαιτέρω το ευρώ, που άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο και υποχωρεί αυτή την ώρα στο 1,3597 δολ.

Η κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρεών επιβαρύνει τις προοπτικές παγκόσμιας ανάκαμψης και το πετρέλαιο αντιδρά με περαιτέρω πτώση 2% στα 85,46 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη, ενώ χαμηλότερα έκλεισαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον Nikkei στο Τόκιο να χάνει 2,3% της αξίας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v