Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη συνεδρίαση με επιφυλακτική άνοδο στην Wall

Με "οδηγό" ειδήσεις και φήμες από το μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρεών, η Wall καταγράφει άλλη μια ευμετάβλητη συνεδρίαση. Απογοήτευση από τα μακροοικονομικά στοιχεία. Ανοδος ευρωαγορών. 

Με "οδηγό" ειδήσεις και φήμες από το μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρεών, το αμερικανικό χρηματιστήριο καταγράφει άλλη μια συνεδρίαση με μικτά πρόσημα και μεταβλητότητα.

Εχοντας ενισχυθεί έως 73 μονάδες και διολισθήσει κατά 112 μονάδες, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 11.138 μονάδες, ο S&P 0,35% στις 1.177 μονάδες, ο Nasdaq με κέρδη 0,73% στις 2.551 μονάδες.

Εάν οι βασικοί δείκτες κλείσουν «πράσινοι» θα είναι η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση στην Wall Street.

Δύο μετοχές υποχωρούν για κάθε μια που ενισχύεται στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται στις 256 εκατομμύρια μετοχές το πρωί.

Ο χρυσός και το πετρέλαιο υποχωρούν στην Νέα Υόρκη, με τον μαύρο χρυσό να χάνει 1,7 δολ. στα 88,4 δολ. ανά βαρέλι και το πολύτιμο μέταλλο σχεδόν 5 δολ. χαμηλότερα στα 1.825 δολάρια.

Στις ευρωαγορές επικράτησε μια ακόμη συνεδρίαση με μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι συναλλαγές άρχισαν αρνητικά, υπό το βάρος της υποβάθμισης των γαλλικών τραπεζών Societe Generale και Credit Agricole από την Moody’s Investors Service.

Ωστόσο οι συντονισμένες ευρωπαϊκές δεσμεύσεις ώστε να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία και να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, δια στόματος κυρίως των κ. κ. Barroso, Rehn και Sarkozy, ενέπνευσαν αλλαγή κλίματος το μεσημέρι.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,02% στις 5.227 μονάδες, ο DAX με άνοδο 3,41% στις 5.340 μονάδες, και ο CAC με κέρδη 1,91% στις 2.949 μονάδες.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν έδειξαν για άλλη μια φορά ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα.

Οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν πρακτικώς αμετάβλητες τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, καθώς ο όγκος των λιανικών πωλήσεων παρέμεινε στα 389,5 δισ. δολάρια του Ιουλίου, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε σταθερός στον ίδιο μήνα.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η ConAgra Foods επιβεβαίωσε την προσφορά εξαγοράς της Ralcorp Holdings (-10%), ενώ η επενδυτική Oaktree Capital Management έκανε πρόταση εξαγοράς της παιχνιδοβιομηχανίας Jakks Pacific Inc. (+25%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v