Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστρία: Αναβολή ψηφοφορίας για το EFSF

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι η κάτω βουλή της χώρας δεν μπορεί να ψηφίσει επί των μεταβολών του EFSF στις 21 Σεπτεμβρίου όπως είχε προγραμματιστεί.

Αυστρία: Αναβολή ψηφοφορίας για το EFSF
Το υπουργείο Οικονομικών της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι η κάτω βουλή της χώρας δεν μπορεί να ψηφίσει επί των μεταβολών του EFSF στις 21 Σεπτεμβρίου όπως είχε προγραμματιστεί, εξαιτίας της αποτυχίας έγκρισης των μέτρων από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το υπουργείο τόνισε ότι ο υπουργός εκφράζει την βεβαιότητα θα εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική υποστήριξη, αλλά θα υπάρξει καθυστέρηση, ίσως μέχρι τον Οκτώβριο.

«Θα καταφέρουμε να συγκαλέσουμε έκτακτη συνεδρίαση στα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου…» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου. «Μπορεί να προκληθεί καθυστέρηση, αλλά όχι διακύβευση της απόφασης.»

Η εξέλιξη πίεσε το ευρώ έως το χαμηλό ημέρας του 1,3636 δολ. και ανέτρεψε πλήρως, παροδικά, τα κέρδη των χρηματιστηρίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Η δριμεία αρχική αντίδραση των αγορών, αποδόθηκε σε εσφαλμένη είδηση ότι η "αναβάθμιση" του EFSF απορρίφθηκε εξ ολοκλήρου και όχι ότι αναβλήθηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v