Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται τη Μέρκελ

Η πλειονότητα των Γερμανών φέρεται να μην εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μέρκελ όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται τη Μέρκελ
Η πλειονότητα των Γερμανών φέρεται να μην εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μέρκελ όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov, για λογαριασμό του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, το 82% των ερωτηθέντων εκφράζει αρνητική άποψη για τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης. Στην ίδια έρευνα, σχεδόν το 66% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα και άλλες υπερχρεωμένες χώρες.

Παρά τις προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι, οι αντιπαραθέσεις στη Γερμανία συνεχίζονται μεταδίδει η "DW". Οι φιλελεύθεροι σύμμαχοι (FDP) της καγκελαρίου Μέρκελ τάσσονται υπέρ μιας ανοιχτής δημόσιας συζήτησης για το μέλλον του ευρώ και την τύχη του ελληνικού χρέους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

"Η αγορά αναμένει πτώχευση της Ελλάδας", επανέλαβε σήμερα ο πρωταγωνιστής της πρωτοβουλίας για το εσωκομματικό δημοψήφισμα, κ. Φρανκ Σέφλερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Passauer Neue Nachrichten". "Οι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από πτώχευση", υπογράμμισε

Ανοιχτή συζήτηση θέλει και ο κ. Φίλιπ Ρέσλερ, χωρίς ωστόσο αυτήν τη φορά να χρησιμοποιήσει τη λέξη πτώχευση. Αντιθέτως, σε προεκλογική συγκέντρωσή του στο Βερολίνο, ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος του FDP δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το κόμμα του θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να προσθέσει πως η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.

Σενάρια διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού

Η εντεινόμενη διαμάχη τροφοδοτεί σενάρια που θέλουν ακόμη και διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού χριστιανοδημοκρατών και φιλελεύθερων και την αναβίωση του μεγάλου συνασπισμού με τους σοσιαλδημοκράτες. Ακόμα και για πρόωρες εκλογές γίνεται λόγος. Το "Der Spiegel", μάλιστα, φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση από χθες ρεπορτάζ με τίτλο "το μαυροκόκκινο φάντασμα", παραπέμποντας στα επιτεύγματα της συγκυβέρνησης σοσιαλδημοκρατών και χριστιανοδημοκρατών κατά τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v