Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Brown: Δεκαετία στασιμότητας για ΗΠΑ και ΕΕ

Μία δεκαετία χαμηλής ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας είναι ο κίνδυνος για ΗΠΑ και Ευρώπη εάν δεν υπάρξει παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης, προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Brown: Δεκαετία στασιμότητας για ΗΠΑ και ΕΕ
Μία δεκαετία χαμηλής ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας είναι ο κίνδυνος για τις ΗΠΑ και την ευρωζώνη εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, προειδοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας κ. Gordon Brown.

"Εάν δεν υπάρχει διεθνής συντονισμός, προβλέπω μία δεκαετία χαμηλής ανάπτυξης για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, προβλέπω υψηλά ποσοστά ανεργίας και στροφή σε περισσότερο προστατευτισμό", δήλωσε ο κ. Brown σε εκδήλωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο κ. Brown, ο οποίος ήταν επί μία δεκαετία υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας και κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης, το 2008 και το 2009, υποστήριξε ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με παγκόσμια συμφωνία ως προς τον τρόπο ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, θα πρέπει να περιλαμβάνονται θέματα όπως η αντιμετώπιση των ανισορροπιών -κυρίως ως προς τις εξαγωγές- μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών. "Χρειάζεται μία διεθνής συμφωνία, όχι ευρωπαϊκή συμφωνία", υποστήριξε ο κ. Brown.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v