Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομικές προσδοκίες ωθούν τη Wall

Με τριψήφια κέρδη μετά το +2,7% του Ιανουαρίου, ξεκινά ο Dow τον νέο μήνα, παραμερίζοντας τους φόβους για τη Μ. Ανατολή και επαναφέροντας στο επίκεντρο την εγχώρια ανάκαμψη. Δυνατή άνοδος ευρωαγορών.

Με τριψήφια κέρδη, μετά το +2,7% του προηγούμενου μήνα, ξεκινά ο Dow τον Φεβρουάριο στην Wall Street, βάζοντας στην άκρη τους φόβους για τις ταραχές στην Μέση Ανατολή και επαναφέροντας το επίκεντρο στην εγχώρια ανάκαμψη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με θετικά πρόσημα, αλλά την μεγαλύτερη ώθηση προσέφερε η ανακοίνωση νέας αισθητής βελτίωσης στον κλάδο μεταποίησης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,88% ή 104 μονάδες στις 11.954 μονάδες, ο S&P 1,31% στις 1.302 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,52% στις 2.741 μονάδες.

Ο δείκτης των αμερικανικών blue-chip, ο Dow industrials, ενισχύθηκε 2,7% τον περασμένο μήνα, καταθέτοντας τον καλυτερο Ιανουάριο από το 1997.

Η δραστηριότητα στα εργοστάσια των ΗΠΑ επιταχύνθηκε τον Ιανουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο 2004, σύμφωνα με έρευνα του ISM.

Πρόκειται για τον 18ο συνεχόμενο μήνα επέκτασης στην δραστηριότητα των αμερικανικών εργοστασίων, καθώς ο κλάδος μεταποίησης εξακολουθεί να έχει καλύτερη εμφάνιση από όλους τους άλλους κλάδους της αμερικανικής οικονομίας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται επίσης σε «βουνό» από ανακοινώσεις επιχειρήσεων για τα αποτελέσματα κερδοφορίας δ΄τριμήνου.

Το blue-chip της Pfizer εκτινάσσεται 5,41% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου.

Η Archer Daniels Midland, η Cummins και η McGraw-Hill περιλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει επίσης και η κοινοποίηση των μεγεθών πωλήσεων Ιανουαρίου των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τα ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη για την Ευρώπη, και ειδικά η μείωση των ανέργων στην Γερμανία, καθώς και οι κλιμακούμενες φήμες για επικείμενη "λύση" στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, στήριξαν υψηλότερα τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,62% στις 5.957 μονάδες, ο DAX 1,51% υψηλότερα στις 7.184 μονάδες, ενώ ο CAC 1,68% στις 4.072 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v