Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη-οικονομία στηρίζουν την Wall

Στάση αναμονής για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο τηρεί η Wall και το ενδιαφέρον επιστρέφει στις εσωτερικές εξελίξεις, που αποδεικνύονται ευνοϊκές σε επιχειρηματικό και μακροοικονομικό επίπεδο.

Στάση αναμονής για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο τηρούν οι επενδυτές στην Wall και το ενδιαφέρον επιστρέφει στις εσωτερικές εξελίξεις, που αποδεικνύονται ευνοϊκές σε επιχειρηματικό και μακροοικονομικό επίπεδο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 11.850 μονάδες, ο S&P 0,5% στις 1.282 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,22% στις 2.692 μονάδες.

Δύο μετοχές κινούνται ανοδική για κάθε μια πτωτική στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου το πρωί ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στις σχεδόν 262 εκατ. μετοχές.

Ο Dow κατέθεσε την μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο την Παρασκευή (-1,4%) εξαιτίας των επενδυτικών φόβων από την κρίση στην Αίγυπτο και τις επιπτώσεις που πιθανόν να έχει στις αναδυόμενες αγορές καθώς και τα εμπορεύματα.

Την πτώση συγκρατούν σήμερα τα ευνοϊκά αποτελέσματα δ΄τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, όπως η Exxon Mobil (+1,13%) και η εκδοτική Gannett (-3,4%).

Η μετοχή της Massey Energy εκτινάχθηκε 10% μετά την αποδοχή πρότασης εξαγοράς από την Alpha Natural Resources.

Η Advanced Micro Devices εκτινάχθηκε 5% μετά την υποβάθμιση του στόχου πωλήσεων της ανταγωνιστικής Intel (-1,3%) λόγω ανάκλησης προβληματικού μικροεπεξεργαστή.

Η Home Depot ενισχύεται 1% κατόπιν σύστασης αγοράς από την Goldman Sachs.

Θετική επίδραση στην Wall Street έχουν και τα στατιστικά μεγέθη, καθώς ανακοινώθηκε ανέλπιστη βελτίωση στις προσωπικές δαπάνες Δεκεμβρίου 0,7% και αναρρίχηση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος ISM Ιανουαρίου στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο 2004.

Εντονη στήριξη προσφέρει στις αγορές πετρελαίου ο φόβος προβλημάτων στην προσφορά αργού από μια διακοπή της λειτουργίας της διώρυγας του Σουέζ.

Το χρηματιστήριο της Αιγύπτου παρέμεινε κλειστό επί δεύτερη συνεδρίαση μετά την «βουτιά» της περασμένης εβδομάδας.

Στις ευρωαγορές, μετά τις έντονες πρωινές πιέσεις, η θετική εικόνα στην Wall Street περιόρισε τις απώλειες και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,31% χαμηλότερα στις 5.863 μονάδες, ο DAX 0,36% στις 7.077 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,08% στις 4.005 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v