Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall μετά τις απώλειες εξ ανατολής

Τα θετικά μεγέθη από οικονομία και εταιρικά κέρδη παραμερίζουν τις ανησυχίες για την κλιμάκωση των ταραχών στην Αίγυπτο και χαρίζουν κέρδη Wall, ενώ περιορίζουν τις απώλειες στις ευρωαγορές.

Οι καλές μακροοικονομικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας παραμερίζουν τις ανησυχίες για τις αυξανόμενες ταραχές στην Αίγυπτο και δημιουργούν πρόσημα στην Wall Street. Με την σειρά τους, οι ευρωαγορές περιορίζουν τις απώλειές τους.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,32% στις 11.863 μονάδες, ο S&P 0,42% στις 1.281 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,31% στις 2.695 μονάδες.

Ο Dow κατέθεσε την μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο την Παρασκευή (-1,4%) εξαιτίας των επενδυτικών φόβων από την κρίση στην Αίγυπτο και τις επιπτώσεις που πιθανόν να έχει στις αναδυόμενες αγορές καθώς και τα εμπορεύματα.

Την πτώση συγκρατούν σήμερα τα ευνοϊκά αποτελέσματα δ΄τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, όπως η Exxon Mobil (+1,13%) και η εκδοτική Gannett (+1,06%).

Θετική επίδραση στην Wall Street έχουν και τα στατιστικά μεγέθη, καθώς ανακοινώθηκε ανέλπιστη βελτίωση στις προσωπικές δαπάνες Δεκεμβρίου 0,7%.

Εντονη στήριξη προσφέρει στις αγορές πετρελαίου ο φόβος προβλημάτων στην προσφορά αργού από μια διακοπή της λειτουργίας της διώρυγας του Σουέζ.

Το χρηματιστήριο της Αιγύπτου παραμένει κλειστό επί δεύτερη συνεδρίαση μετά την «βουτιά» της περασμένης εβδομάδας.

Πιέσεις επικράτησαν στις ασιατικές και τις πρωινές ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Το μεσημέρι οι ευνοϊκές διαθέσεις της Wall περιορίζουν την πτώση στις ευρωαγορές και ο δείκτης FTSE, υποχωρεί 0,11% στις 5.875 μονάδες, ο DAX 0,04% στις 7.100 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,32% στις 4.015 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v