Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοήτευση στην Wall από το ΑΕΠ Q4

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στην Ν. Υόρκη, με πληθώρα επιχειρηματικών ανακοινώσεων και απογοητευτική επίδραση του ΑΕΠ Q4. Κλιμακώνονται οι πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές, πτωτική στροφή ευρωαγορών.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στην Ν. Υόρκη, με πληθώρα επιχειρηματικών ανακοινώσεων και απογοητευτική επίδραση του ΑΕΠ Q4.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 11.942 μονάδες, ο S&P 0,53% στις 1.292 μονάδες, ο Nasdaq 1% στις 2.725 μονάδες.

Η πληθώρα ανακοινώσεων αποτελεσμάτων επιχειρηματικής κερδοφορίας δ΄τριμήνου εξακολουθεί να κινεί τα νήματα στην Wall Street, αλλά σημαντική ήταν και η μακροοικονομική ανακοίνωση της ημέρας, με την α΄ εκτίμηση του υπουργείου για την ανάπτυξη ΑΕΠ δ΄τριμήνου.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ διευρύνθηκε 3,2%, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Η μετοχή της Amazon.com διολισθαίνει 8,5% μετά την πρόβλεψη ότι τα κέρδη α΄τριμήνου θα είναι χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Ο τίτλος της Ford επίσης αντιδρά με κάθετη πτώση στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου, που ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Microsoft, που ανακοίνωσε ελαφρά αύξηση εσόδων και ελαφρά πτώση κερδών.

Η Honeywell International ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό στα καθαρά κέρδη δ΄τριμήνου.

Αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσει στην συνέχεια και η Chevron Corp.

Με μικρή μεταβολή αντιδρά η Sara Lee, στην –προεξοφλημένη- είδηση ότι πρόκειται να διαμελιστεί, καθως δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε εξαγορά της.

Πιέσεις επικράτησαν στις περισσότερες ασιατικές αγορές, που αφομοίωσαν την χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις στους δείκτες των αναδυόμενων οικονομιών, καθώς κλιμακώνονται οι κοινωνικές διαμαρτυρίες σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.

Τα credit-default swaps της Αιγύπτου εκτινάχθηκαν 28% αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της CMA.

Ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων Αγορών υποχωρεί 0,7% με πτώση 1,5% για τον δείκτη Sensex στην Βομβάη και 2,3% για τον ISE στην Κωνσταντινούπολη.

Στις αναπτυσσόμενες αγορές τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια υπέστησαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εκροές από τα μεσα 2008, καθώς οι επενδυτές φοβούνται αυξήσεις επιτοκίων για συγκράτηση του πληθωρισμού.

Μικτή είναι η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι τράπεζες και οι αυτοκινητοβιομηχανίες εμφανίζουν ανάκαμψη, ισορροπώντας τις πιέσεις από τις μεταλλευτικές, που επιβαρύνουν ιδιαίτερα την αγορά του Λονδίνου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,77% στις 5.919 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,15% στις 7.166 μονάδες, ο CAC κερδίζει 0,03% στις 4.060 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v