Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελέσματα και οικονομία δίχασαν τη Wall

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία στη στεγαστική αγορά και τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα, εν αναμονή σημαντικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά έκλεισαν οι δείκτες στη Wall μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία στη στεγαστική αγορά και τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα εν αναμονή σημαντικών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

Η σημερινή περιορισμένου εύρους διόρθωση στη Wall (με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Dow ενώ S&P και Nasdaq γύρισαν σε θετικό πρόσημο λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης) ξεκίνησε από τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου των εισηγμένων 3Μ (-2,1%) και Johnson & Johnson (-2%).
 
Αντίστοιχα απογοητευτικά ήταν και τα αποτελέσματα τόσο της American Express όσο και της Texas Instrument που γνωστοποιήθηκαν μετά το πέρας της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ωστόσο οι θετικές προοπτικές που βλέπει η διοίκηση του ασφαλιστικού ομίλου της Traveler (+1%) για το 2011 (και όχι τόσο τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε) συγκράτησαν τις αρχικά ισχυρές τάσεις ρευστοποιήσεων των επενδυτών.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Janney Montgomery Scott, Mark Luschini, “H αγορά ζύγισε σήμερα τα μικτά εταιρικά αποτελέσματα και τα νέα δεν ήταν άσχημα αλλά όχι καλύτερα των αναμενόμενων. Εντούτοις οι προσδοκίες των επενδυτών παραμένουν μεγάλες.»

Στη συνολική εικόνα της σημερινής συνεδρίασης θα πρέπει να προστεθούν και οι εντυπώσεις από τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τόσο στη στεγαστική αγορά όσο και στον κλάδο της κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, η προσδοκώμενη ανάκαμψη της στεγαστικής αγοράς φαίνεται να μην έρχεται μετά και τα νέα στοιχεία που δείχνουν μείωση στις αξίες των ακινήτων σε 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ για πέμπτο διαδοχικό μήνα.

Στον αντίποδα, η αναρρίχηση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος τον Ιανουάριο σε υψηλό 2 ετών φάνηκε αρκετή ώστε να αντιστρέψει -λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης -το αρνητικό κλίμα στη Wall Street.

Επιπλέον με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές την τακτική συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας Federal Reserve που ξεκίνησε σήμερα, καθώς και την Ομιλία προς το Έθνος του προέδρου Barak Obama, όπου σύμφωνα με αναλυτές, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πάγωμα των Ομοσπονδιακών δαπανών προκειμένου να τιθασευτεί το χρέος της χώρας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, νέα υποχώρηση για την τιμή του χρυσού στα 1.333 δολ./oz, σε χαμηλό 3 μηνών και αντίστοιχα το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά για τέταρτη διαδοχική ημέρα και διαμορφώθηκε στα 86,28 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση 5,7% στα 1,8 δολάρια ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 0,8% στα 28,81 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με οριακές απώλειες 0,03% στις 11.977,19 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,03% στις 1.291,18 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,06% στις 2.719,25 μονάδες.

Επιστρέφοντας στο στατιστικό μέτωπο, έντονη απογοήτευση και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, προκάλεσε η αιφνίδια συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας στο δ΄τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,11% χαμηλότερα στις 5.937 μονάδες, o DAX με απώλειες 0,12% στις 7.059 μονάδες, ενώ ο CAC χαμηλότερα 0,34% στις 4.019 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v