Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική εικόνα Wall υπό καταιγισμό Q4

Η ροή των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με πολλά blue chips του Dow να ανακοινώνουν σήμερα μεγέθη, συγκεντρώνει την προσοχή των επενδυτών. Συγκρατημένη διόρθωση σε Wall και ευρωαγορές.

Η ροή των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με πολλά blue chips του Dow να δίνουν σήμερα μεγέθη, συγκεντρώνει την προσοχή των επενδυτών και δημιουργεί μικτή εικόνα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις 11.949 μονάδες, ο S&P 0,3% στις 1.286 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,48% στις 2.704 μονάδες.

Τα κέρδη της DuPont και της Travelers ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ επιπλέον η DuPont αναβάθμισε τις προοπτικές 2011 και η Travelers ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 5 δισ. δολ. και πλέον.

Η ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις στον κλάδο ηλεκτρονικών, αλλά η μετοχή της υποχωρεί 1%.

Η Verizon Communications αντιδρά με πτώση 0,7% στα αποτελέσματα, που ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Η U.S. Steel διολισθαίνει 2,1% μετά την ανακοίνωση ζημιών, που πάντως ήταν λιγότερες των αναμενόμενων.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο καταγράφει ράλι τις τελευταίες εβδομάδες, εν αναμονή εύρωστων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο.

Η Johnson & Johnson και η Yahoo περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα στην συνέχεια της η μέρας.

Η American Express και η Texas Instruments, που κοινοποίησαν μεγέθη μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CaseShiller, που καλύπτει τις αξίες ακινήτων σε 20 μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ, υποχώρησε τον Νοέμβριο επί 5ο συνεχόμενο μήνα.

Κι άλλα μακροοικονομικά μεγέθη για την αμερικανική οικονομία θα κοινοποιηθούν στην συνέχεια της συνεδρίασης.

Στην Ευρώπη, τα χρηματιστήρια πιέζουν αφενός η αναπάντεχη συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας και η υπαναχώρηση των ισπανικών τραπεζών μετά τα πρόσφατα κέρδη.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί I 0,42% στις 5.918 μονάδες, o DAX ενισχύεται 0,22% στις 7.083 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,13% στις 4.028 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v