Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος Wall με Q4 και Fed στο επίκεντρο

Επιφυλακτική εικόνα επικρατεί στην Wall μετά από 8 ανοδικές εβδομάδες, με πολλές επιχειρηματικές ανακοινώσεις Q4 και την αναμονή της συνεδρίασης της Fed στο επίκεντρο. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Επιφυλακτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με πολλές ανακοινώσεις επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου και την αναμονή της συνεδρίασης της Fed, μέσα στην εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones  ενισχύεται ελαφρώς στις 11.882 μονάδες, ο S&P εμφανίζει ήπια κέρδη 0,02% στις 1.283 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,21% στις 2.695 μονάδες.

Η Wall Street ολοκλήρωσε την Παρασκευή την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.

Οι επενδυτές αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον την τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve, που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, για τυχόν ενδείξεις όσον αφορά την μελλοντική πιστωτική πολιτική. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο του δολαρίου στην τωρινή συνεδρίση.

Για σήμερα, δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών δεδομένων, οπότε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κυριαρχούν τα εταιρικά αποτελέσματα χρήσης δ΄τριμήνου.

Η McDonald’s εμφανίζει απώλειες 1,7%, μετά την ανακοίνωση πωλήσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τα τεχνικά επίπεδα των βασικών δεικτών. Αναλυτές εκτιμούν ότι αν ο δείκτης S&P 500 διολισθήσει κάτω από τον κυλιόμενο μέσο όρο 10 ημερών, θα πυροδοτήσει ρευστοποιήσεις κερδών.

Στον αντίποδα, η Halliburton ενισχύεται 1,05% μετά την ανακοίνωση κατακόρυφης αύξησης στα κέρδη και έσοδα τριμήνου.

Τα μεγέθη για την εν λόγω χρήση θα ανακοινώσουν επίσης στην συνέχεια η μεταφορική CSX Corp. και, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η επιχείρηση πιστωτικών καρτών American Express και η τεχνολογική Texas Instruments.

Βροχή εταιρικών ανακοινώσεων εκδηλώνεται και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Royal Philips Electronics να υποχωρεί κάθετα καθώς τα αποτελέσματα της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Στην Ευρώπη, η εμφάνιση είναι μικτή και ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,45% στις 5.922 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,41% στις 7.033 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,12% στις 4.022 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v