Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αντέχουν" τα blue chips στην Wall Street

Ξεχωριστούς δρόμους ακολουθούν τα blue chips από την υπόλοιπη Wall, υπό το πρίσμα μικτών ανακοινώσεων από το μακροοικονομικό και το επιχειρηματικό μέτωπο. Απογοήτευση στις τράπεζες. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Ξεχωριστούς δρόμους ακολουθούν τα blue chips από την υπόλοιπη αγορά στην Wall Street, υπό το πρίσμα μικτών ανακοινώσεων τόσο από το μακροοικονομικό όσο και το επιχειρηματικό μέτωπο.

Πιέσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο μετά την κοινοποίηση μιας σειράς αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο, ενώ αρνητικά επιδρά και η ανακοίνωση της American Express ότι θα περικόψει 550 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης.

Αντιθέτως θετική είναι η επίδραση των αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κολοσσού Apple, ενώ από το στατιστικό πεδίο ανακοινώθηκε μείωση στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών αλλά θεαματική αύξηση στις οικοδομικές άδειες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 11.841 μονάδες, ενώ ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,7% στις 1.285 μονάδες, και ο Nasdaq πτώση 0,94% στις 2.739 μονάδες.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να επιδεικνύουν ένθερμη εύνοια για τα ριψοκίνδυνα ενεργητικά, υποστηρίζοντας τις μετοχές και, σύμφωνα με αναλυτές στο MarketWatch «στοχεύουν» στις 12.000 του Dow Jones.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης, η Apple (+1,8%) ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών στο οικονομικό α΄τρίμηνο στα 6 δισ. δολ.

Πολύ καλά ήταν και τα αποτελέσματα της International Business Machines, που ενισχύεται 2,4%.

Στον αντίποδα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε καθαρά κέρδη και έσοδα χαμηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 και ελαφρώς λιγότερα των αναμενόμενων.

Ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες τα αποτελέσματα Wells Fargo και Bank of New York Mellon.

Σύμφωνα με έρευνα του Thomson Reuters, το 61% των επιχειρήσεων του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι συνολικά οι εισηγμένες στον αμερικανικό δείκτη επιχειρήσεις, θα καταθέσουν αύξηση κερδών 32,2% στο δ΄τρίμηνο.

Διορθωτικές διαθέσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,32% χαμηλότερα στις 5.936 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,085% στις 7.082 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,9% στις 3.976 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v