Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mετρημένες κινήσεις στη Wall Street

Αναποφάσιστη εμφανίζεται η Wall μπροστά στις μικτές οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας. Στηρίζει η Apple, πιέζει η Goldman. Πτώση στα νεόδμητα, έκρηση στις νέες άδειες. Ηπιες απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναποφάσιστες κινήσεις καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με διττές επιρροές από τα μέτωπα τόσο των στατιστικών όσο και των επιχειρηματικών ανακοινώσεων.

Θετική είναι η επίδραση των αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κολοσσού Apple αλλά αρνητική του τραπεζικού κολοσσού Goldman Sachs, ενώ από το στατιστικό πεδίο ανακοινώθηκε μείωση στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών αλλά θεαματική αύξηση στις οικοδομικές άδειες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,10% στις 11.846 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,10% στις 1.293 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,08% στις 2.763 μονάδες.

Οι επενδυτές εξακολουθούν να επιδεικνύουν ένθερμη εύνοια για τα ριψοκίνδυνα ενεργητικά, υποστηρίζοντας τις μετοχές και, σύμφωνα με αναλυτές στο MarketWatch «στοχεύουν» στις 12.000 του Dow Jones.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης, η Apple (+1,8%) ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών στο οικονομικό α΄τρίμηνο στα 6 δισ. δολ.

Πολύ καλά ήταν και τα αποτελέσματα της International Business Machines, που ενισχύεται 2,4%.

Στον αντίποδα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε καθαρά κέρδη και έσοδα χαμηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 και ελαφρώς λιγότερα των αναμενόμενων.

Ευθυγραμμισμένα με τις προσδοκίες τα αποτελέσματα Wells Fargo και Bank of New York Mellon.

Σύμφωνα με έρευνα του Thomson Reuters, το 61% των επιχειρήσεων του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι συνολικά οι εισηγμένες στον αμερικανικό δείκτη επιχειρήσεις, θα καταθέσουν αύξηση κερδών 32,2% στο δ΄τρίμηνο.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,28% στις 6.039 μονάδες, ο DAX 0,09% στις 7.137 μονάδες, ενώ ο CAC 0,07% στις 4.009 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v