Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi και Apple δεν ανησύχησαν τη Wall

Άνοδος στη Wall Street παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Citigroup και το “σοκ” της αναρρωτικής άδειας του Steve Jobs στην Apple. Αξιόλογη άνοδος για Boeing. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Άνοδος στη Wall Street παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Citigroup και το “σοκ” της αναρρωτικής άδειας του Steve Jobs στην Apple. Αξιόλογα κέρδη για Boeing.

Αναλυτικά, τόσο η απογοήτευση από τα αποτελέσματα της Citigroup όσο και η απουσία του Steve jobs από τα καθήκοντά του στην Apple προκάλεσαν αρχικά σημαντικές πιέσεις στην χρηματιστηριακή αγορά.

Συγκεκριμένα, η Citigroup (-5,6%) μπορεί να επέστρεψε στην κερδοφορία στο δ’ τρίμηνου του 2010 (σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους) ωστόσο τα αποτελέσματα της χαρακτηρίζονται κατώτερα των προσδοκιών καθώς τα κέρδη διαμορφώθηκαν σημαντικά χαμηλότερα από το γ’ τρίμηνο.

Αντίστοιχα, η χθεσινή ανακοίνωση της Apple (-2,2%) ότι ο επικεφαλής της Steve Jobs θα απουσιάσει για μεγάλο διάστημα για λόγους υγείας προκάλεσε ισχυρές πιέσεις στη μετοχή.

Ωστόσο οι αγοραστές ανέκαμψαν δυναμικά στη Wall με πρωταγωνιστή τη μετοχή των Blue Chips, Boeing όταν ο κατασκευαστής αεροπλάνων ανακοίνωσε (μετά από 7η αναβολή) ότι θα είναι έτοιμος να παραδώσει το νέο 787 jet, στο γ’ τρίμηνο του 2011.

Κέρδη 3,2% για τη μετοχή της Boeing, 2,7% για την Alcoa και 1,9% για την Caterpillar.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές η σημερινή άνοδος στα Blue Chips οφείλεται περισσότερο στις προσδοκίες των επενδυτών για δυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας εντός του 2011 παρά σε κάποιο συγκεκριμένο εταιρικό γεγονός (εξαίρεση η Boeing).

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου που θα ανακοινώσουν Apple και ΙΒΜ μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, ο δείκτης μεταποίησης Empire ενισχύθηκε –κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών- στο 11,9 τον Ιανουάριο έναντι 9,9 τον προηγούμενο μήνα.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε σήμερα 0,37% στα 1.366 δολ/oz ενώ το πετρέλαιο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,2%,στα 91,33 δολ./βαρέλι.

Κέρδη για τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil, 0,4% και 0,8%, αντίστοιχα.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση 3,4% στα 1,71 δολάρια ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί οριακά 0,1% στα 26,77 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 11.837,93 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,14% στις 1.295,02 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,38% στις 2.765,85 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν υψηλότερα στην πλειοψηφία τους, ενώ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησε μίνι – ράλι το πρωί, χάρη στην πολύ καλή στατιστική έκπληξη από τον δείκτη ZEW στην Γερμανία και τις αργές πλην σταθερές, κινήσεις για επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Η άνοδος περιορίστηκε πάντως μετά το επιφυλακτικό άνοιγμα της Wall και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,18% στις 6.056,43 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,92% στις 7.143,45 μονάδες, ενώ ο CAC 0,94% στις 4.012,68 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v