Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Wall εν μέσω του Q4

Τα οικονομικά στοιχεία παραμένουν και σήμερα δυσμενή για την Wall Street, αλλά τα ικανοποιητικά κέρδη κολοσσών όπως η τράπεζα J.P. Morgan Chase και η τεχνολογική Intel αντισταθμίζουν τις πιέσεις.

Η στατιστική εικόνα παραμένει και σήμερα δυσμενής για την Wall Street, με ενδείξεις πληθωρισμού και αποδυνάμωσης στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, αλλά τα ικανοποιητικά κέρδη κολοσσών όπως η τράπεζα J.P. Morgan Chase και η τεχνολογική Intel αντισταθμίζουν τις πιέσεις.

Η στατιστική εικόνα παραμένει και σήμερα δυσμενής για το αμερικανικό χρηματιστήριο, με ενδείξεις πληθωρισμού και αποδυνάμωσης στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, αλλά τα ικανοποιητικά κέρδη κολοσσών όπως η τράπεζα J.P. Morgan Chase και η τεχνολογική Intel λειτουργούν ευεργετικά, οδηγώντας ενίοτε σε θετικά πρόσημα του δείκτες.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,14% στις 11.748 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,22% στις 1.286 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,21% στις 2.741 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε νέα αύξηση των συνεγγυητικών αποθεματικών των εμπορικών τραπεζών, για να συγκρατήσει την κυκλοφορία χρήματος και τον πληθωρισμό.

Η κινεζική κίνηση προκάλεσε έντονες πιέσεις στους μεταλλευτικούς κλάδους στα διεθνή χρηματιστήρια, όπως και στα εμπορεύματα και την ενέργεια.

Στην συνέχεια, ανακοινώθηκε αύξηση και στον πληθωρισμό της ευρωζώνης κατά 2,2%, που επέτεινε τους φόβους για επανεμφάνιση πληθωριστικών πιέσεων σε αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Τις ενδείξεις δεν καθησύχασε η κοινοποίηση των μεγεθών του αμερικανικού πληθωρισμού Δεκεμβρίου, που αυξήθηκε 1,5% με ταχύτερο ρυθμό από το 1,1% του προηγούμενου μήνα.

Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκαν επίσης στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Δεκεμβρίου, που αυξήθηκαν 0,6%, λιγότερο απ’όσο αναμενόταν.

Στον αντίποδα, η βιομηχανική παραγωγή επεφύλασσε ευχάριστη έκπληξη στις αγορές, καθώς αυξήθηκε 0,8% τον Δεκέμβριο, περισσότερο απ'όσο αναμενόταν.

Στην συνέχεια όμως, το δυσμενές στατιστικό κλίμα επανήλθε, με την ανακοίνωση σημαντικής επιδείνωσης στην καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιανουάριο εξαιτίας των ακριβών τιμών της βενζίνης.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η J.P. Morgan Chase ανακοίνωσε αύξηση κερδών δ΄τριμήνου 47%, ενώ η Intel μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε αύξηση 48% στα κέρδη δ΄τριμήνου.

Η απογοητευτική εικόνα των χθεσινών στατιστικών ανακοινώσεων, προκάλεσε πιέσεις στην Wall Street και στην συνεδρίαση της Πέμπτης.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν και στις ευρωαγορές. Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αλλά τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,36% χαμηλότερα στις 6.002,07 μονάδες, ενώ ο DAX με ανεπαίσθητη άνοδο στις 7.075,70 μονάδες, και ο CAC με κέρδη 0,21% στις 3.983 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v