Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Πορτογαλία ενθουσιάζει Wall και ευρωαγορές

Η επιτυχία της Πορτογαλίας στην άντληση κεφαλαίων από τις αγορές προκαλεί ευρεία "ανακούφιση" στη Wall Street. Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές τράπεζες. Ανοδος για τις ευρωπαικές αγορές.

Η επιτυχία της Πορτογαλίας στην άντληση κεφαλαίων από τις αγορές προκαλεί ευρεία ανακούφιση στους επενδυτικούς κύκλους, που ελπίζουν σε τάση εκτόνωσης της κρίσης χρεών της ευρωζώνης.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τράπεζες σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μια σειρά επιχειρηματικά αποτελέσματα στην περίοδο ανακοινώσεων κερδοφορίας τριμήνου που διανύουμε και η αναμονή της έκθεσης της Federal Reserve για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, συγκεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 11.731 μονάδες, ο S&P 0,57% στις 1.281 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,36% στις 2.728 μονάδες. Ο Dow, ο δείκτης των αμερικανικών blue-chips ενισχύθηκε χθες 0,3%.

Την μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των blue-chips στην Νέα Υόρκη αποκομίζει η J.P. Morgan Chase & Co. (+1,9%), μετά την δήλωση του επικεφαλής της τράπεζας ότι ο οίκος ενδεχομένως να μοιράσει μέρισμα ύψους 1 δολ. όταν ολοκληρωθούν τα stress tests τα οποία επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση.

Ο τίτλος της ισπανικής τράπεζας Santander στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε έως σχεδόν 6% ενώ της ανταγωνιστικής της BBVA 5%.

Στις ΗΠΑ, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η έκθεση της κεντρικής τράπεζας «Beige Book» για τις οικονομικές συνθήκες.

Από το υπόλοιπο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της ITT Corp. αντιδρά με ράλι 10% μετά την ανακοίνωσε ότι η αεροναυπηγική επιχείρηση θα χωριστεί στα τρία.

Η Chevron αποκομίζει ήπια κέρδη μετά την ανακοίνωση ότι περιμένει ελαφρώς καλύτερα κέρδη δ΄τριμήνου σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Goldman Sachs υποχωρεί 0,51% μετά την υποβάθμισή της από την J.P. Morgan σε neutral από overweight.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησε ράλι ανακούφισης, μετά την επιτυχία της Πορτογαλίας στην έκδοση ομολόγων ύψους 1,25 δισ. ευρώ με «ανεκτά» επιτόκια.

Οι ενδείξεις ότι οι ευρωπαϊκές Αρχές μελετούν δραστικά μέτρα για την στήριξη των ασθενέστερων κρατών της ευρωζώνης, επέτεινε την αισιοδοξία για επικείμενες κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης χρεών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,61% στις 6.050 μονάδες, ο DAX 1,83% στις 7.068 μονάδες, ενώ ο CAC 2,15% στις 3.945 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v