Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλικές πιέσεις και στην Wall Street

Οι ευρωπαϊκές πιέσεις λόγω Πορτογαλίας μεταδίδονται και στην Wall Street, όπου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η έναρξη του Q4, με τα αποτελέσματα της Alcoa. Θετικό αντίβαρο τα μεγάλα deals της ημέρας.

Οι πιέσεις στις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης μεταδίδονται και στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην Alcoa η οποία κάνει την επίσημη έναρξη των ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου σήμερα στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,51% στις 11.616 μονάδες, ο S&P 0,53% στις 1.264 μονάδες, ο Nasdaq 0,57% στις 2.688 μονάδες.

Ο Dow ενισχύθηκε 0,8% την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας με άνοδο επί έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Διορθωτικές πιέσεις ώθησαν χαμηλότερα τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, ενώ στην Ευρώπη επικρατούν σημαντικές απώλειες καθώς η Πορτογαλία δείχνει να γίνεται η επόμενη χώρα που θα προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης για να αντιμετωπίσει την κρίση χρεών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,99% στις 6.879 μονάδες, ο DAX 0,94% στις 6.882 μονάδες, ενώ ο CAC 1,44% στις 3.810 μονάδες. Το χρηματιστήριο της Λισαβόνας εμφανίζει απώλειες 1,69%.

Για την Wall Street, το επίκεντρο είναι στραμμένο αφενός στην Πορτογαλία και αφετέρου στην εταιρία - κολοσσό του αλουμινίου Alcoa, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του Q4, του τελευταίου τριμήνου του 2010, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στον χώρο των εξαγορών και συγχνεύσεων.

Η DuPont ανακοίνωσε ότι έκλεισε η συμφωνία εξαγορά της Danisco, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται 25% στο χρηματιστήριο της Δανίας.

Η αμερικανική Duke Energy επιβεβαίωσε ότι θα συγχωνευτεί με την Progress Energy, που ενισχύεται 1,7%.

Ο τίτλος της βρετανικής ΒΡ στην Νέα Υόρκη διολισθαίνει 2,3% μετά την είδηση ότι έκλεισε λόγω διαρροής το σύστημα αγωγών της Αλάσκας, με αποτέλεσμα το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στην περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v